ABD'de Tedarik Krizi Büyümeye Devam Ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde artan tedarik krizi sonrasında açıklama yapan hükümet yetkilileri şirketlere 45 gün süre verdi!

30.11.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-14:17) ABD'de Tedarik Krizi Büyümeye Devam Ediyor!

ABD basınında yer alan haberlere göre ülkede koronavirüs pandemisi sebebi ile yaşanan tedarik krizi etkisini artırarak devam ettiriyor. Basına yapılan son açıklamalarda şirketlere tedarik krizini çözmeleri için devlet tarafından 45 gün verildiği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu'nun yaptığı açıklamalarda, tedarik sektöründeki aksamaların inceleneceği açıklandı. Yapılan detaylı bildiride, vatandaşları ve ekonomiyi zor durumda bırakan, Walmart, Amazon, Kroger, C&S Wholesale Grocers, Associated Wholesale Grocers, McLane, Procter & Gamble, Tyson Foods ve Kraft Heinz'a inceleme başlatıldığı duyuruldu.

45 GÜN SÜRE TANINDI

Yapılan açıklamaların devamında, Federal Ticaret Komisyonu adı geçen şirketlere tedarik krizini çözmeleri için 45 gün süre verdi.  Soruşturma kapsamında ayrıca, tedarik zinciri aksamalarının belirli darboğazlara, kıtlıklara, rekabete aykırı uygulamalara yol açıp açmadığı veya artan tüketici fiyatlarına katkıda bulunup bulunmadığının kayıtlara geçirileceği bildirildi.

TEDARİZ KRİZİ SONUCU HIRSIZLAR YAĞ DEPOSU SOYMAYA BAŞLADI

ABD’de tedarik krizi devam ederken marketlerde artan ürün fiyatları birçok kişiyi zor duruma sokuyor. ABD’de yükselen yemeklik yağ fiyatlarının ardından hırsızlar, kullanılmış yağ depolarını soymaya başladı. Wall Street Journal’dan Sözcü'nün aktardığı habere göre, ABD'de yemeklik yağın değerinin bu yıl keskin bir şekilde artması ve patates kızartması ve tavuk kanadı gibi yiyecekleri kızartmak için bu yağı kullanan restoranları zorluyor. Bazı restoranlar yağ depolamaya başlarken bazıları da mevcut yağları yeniden kullanılabilmesi için daha sık filtreliyor. Öte yandan kullanılmış yağ kendi başına da değerli. Fiyat raporlama ajansı Fastmarkets The Jacobsen’den alınan verilere göre, dizel yakıtı yapmak için geri dönüştürülen kullanılmış yemeklik yağının fiyatı son bir yılda yüzde 80 artış gösterdi ve kilosu 0.66 dolara ulaştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin San Diego eyaletinde benzine son 28 günde 27 defa zam geldi. Benzinin galon fiyatı 4,5 dolara yükselirken bu rakam 2012 tarihinden beri en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti.

YPG/PKK'NIN İÇİNDE BULUNDUĞU GRUPLARA 177 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısında, Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele konusunda eğitim ve destek giderleri için talep edilen 522 milyon doların da aynı şekilde kabul ettiği görülürken, bu miktarın 345 milyon dolarının Irak, 177 milyon dolarının YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Suriye eğit-donat programına ayrıldığı öğrenildi.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Zamların asıl sebebinin pandemi nedeni ile artan üretim sıkıntısı olduğunun altını çizen yetkililer, ham petrol fiyatlarının artışından   piyasanın etkilemesinin normal olduğunu belirtti. New York Ticaret Borsası verilerine göre,  ham petrol fiyatları son 1 yılda 35 dolardan 84 dolar seviyesine yükseldi.

YÜZ BİNLERCE İNSAN SOKAKLARDA YAŞIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda Amerika Birleşik Devletleri genelinde evsiz sayısı 600 bini geçerken, koronavirüs sebebiyle yükselen enflasyon oranları da halkın belini bükmeye başladı.

EVSİZLER DURUMA TEPKİLİ

Evsiz insanlar basına verdikleri ortak açıklamalarda bu şekilde yaşamanın insanlık dramı olduğunu vurgulayarak geçmiş dönemde şu açıklamaları yapmışlardı; "Hayat dediğimiz şey bu olmamalı. İnsanlık olarak büyük medeniyetler kurduk, teknolojide en üst düzeye çıktık ama hala sokaklarda yaşamak zorunda kalan insanlar var. Bunun ana sebebi yoksulluk. İnsanlara evsizlere karşı daha duyarlı olmalı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal