ABD'de Yaşanan Market Tedarik Krizini Türk Fenomen Gösterdi

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'da başlayan ve tüm dünyayı vuran tedarik krizi ABD'yi de etkiledi. ABD'de yaşayan bir Türk de bu acı olayı kamerasına kaydetmiş durumda.

19.11.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-12:43)

Son iki yıl içerisinde koronavirüs salgınından ötürü tüm dünya, daha önce hiç karşılaşılmamış bir şekilde sınav vermekte. Sağlık sistemlerinin çökmesinin yanı sıra tedarik sektöründe kendisini gösteren krizler, İngiltere ve Avrupa'dan sonra şimdi de Amerika'da görülmüş durumda.

TÜRK FENOMEN MARKET REYONLARINDA YAŞANAN SIKINTIYI KAYIT ALTINA ALDI

Genç market sıkıntısını kayıt altına alırken şu ifadeleri kullandı:

'Arkadaşlar, Amerika'daki marketlerde raflar bomboş... Bakın bomboş... Sütler de bitmek üzere. Aşağısı komple bitmiş.'

NE OLMUŞTU?

ABD'de marketlerde benzerine rastlanmamış bir kıtlık ve fiyat artışı görülmeye başlanırken, ülke içerisinde pek çok mağazada raflar boş kalmış durumda. Söz konusu bu durum ülke içerisinde infiale yol açarken, süpermarket zincirleri konu ile ilgili mücadele için farklı yollara başvurmaya başlamıştı. Müşterileri geri çevirmemek ve market raflarının da boş görüntüsüne engel olmak isteyen bazı market zincirleri, rafların üstlerini ürünlerin görselleri ile  kapladı. Bazı marketler de farklı bir yönteme başvurarak eldeki az miktar içerisinde bulunan ürünleri ön sıralara dizerek, rafların doluymuş gibi izlenimini vermeye çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal