Amerika Birleşik Devletleri'nde Benzine 28 Günde 27 Defa Zam Yapıldı!

Amerika Birleşik Devletleri artan petrol fiyatlarını pompaya yansıtmaya devam ediyor. ABD'de benzine 28 günde 27 defa zam geldi.

08.11.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-14:08) Amerika Birleşik Devletleri'nde Benzine 28 Günde 27 Defa Zam Yapıldı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin San Diego eyaletinde benzine son 28 günde 27 defa zam geldi. Benzinin galon fiyatı 4,5 dolara yükselirken bu rakam 2012 tarihinden beri en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Zamların asıl sebebinin pandemi nedeni ile artan üretim sıkıntısı olduğunun altını çizen yetkililer, ham petrol fiyatlarının artışından   piyasanın etkilemesinin normal olduğunu belirtti. New York Ticaret Borsası verilerine göre,  ham petrol fiyatları son 1 yılda 35 dolardan 84 dolar seviyesine yükseldi.


KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AZALDIKÇA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Petrol İhracatçılar Teşkilatı (OPEC) koronavirüs nedeniyle hala petrol üretimini artırmıyor. Piyasaya yeni petrol girmemesi sonucunda ise fiyatlar yükseliyor. Koronavirüs dönemi süresinde gelişmiş ülkeler enerji ve petrol krizi sorunu ile karşı karşıya kalırken petrol sorununu en ciddi yaşayan ülkelerden birisi de Amerika Birleşik Devletleri oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal