ABD'de İşsizlik Rakamları Alarm Seviyesinde

ABD'de her geçen gün artan işsiz sayısı Trump'un sonunu mu hazırlıyor? Uzmanlara göre sosyal yardım alanların sayısındaki yüksek artış Trump'ı köşeye sıkıştırmış durumda.

20.08.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-15:58) ABD'de İşsizlik Rakamları Alarm Seviyesinde

ABD'de koronavirüs salgını sonrası işsizlik yardımı arayan işten çıkarılmış işçilerin sayısı 1,1 milyona yükseldi. 5 aydan fazla bir süre sonra bazı işletmelerin yeniden açılmasına, konut ve imalat gibi bazı sektörlerin toparlanmasına rağmen ABD ekonomisin hala zayıf olduğunu gösteriyor. Associated Press'e konuşan uzmanlara göre işinden olan Amerikalıların sayısı giderek artıyor ve kayıplarının kalıcı olmasından endişeleniliyor.

TRUMP KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Trump hükümeti geçen hafta yaptığı açıklamada, 600 dolarlık federal yardım alan toplam insan sayısının 15,5 milyondan 14,8 milyona düştüğünü belirtmişti. Buna rağmen açıklanan yeni rakamlarda artışın sürmesi ve işsizlik oranının ülke çapında yüzde 10'u geçmesi, yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri öncesi Trump'ı köşeye sıkıştırmış durumda. Acil eylem planını devreye sokmaya çalışan Trump hükümetiyle bazı eyaletler arasında görüş ayrılıkları yaşandığı da ABD basınına yansımış durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal