ABD'de İlginç Olay: Hastanede Babasıyım Diyerek Başkasının Bebeğini Biberonla Besleyen Adam Tutuklandı

ABD’de yerel bir hastanede yenidoğan bölümüne girip bebeğin babası olduğunu söyleyen şahıs, başka birinin bebeğini biberonla besledi. Gerçeğin öğrenilmesinin ardından şahıs, polis ekipleri tarafından tutuklandı.

02.02.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-17:56) ABD'de İlginç Olay: Hastanede Babasıyım Diyerek Başkasının Bebeğini Biberonla Besleyen Adam Tutuklandı

Polis, hastanenin yenidoğan bölümüne girip biberonla başka birini bebeğini besleyen 36 yaşındaki Adam Wedig’in çocuğa zarar vermek gibi kötü bir niyetinin olmadığını ifade etti. Wedig, hastanenin yenidoğan odasında izinsiz şekilde girdiği için hakkında iki izinsiz giriş davası açılarak tutuklandı. Olayla ilgili detayları veren polis, 36 36 yaşındaki Adam Wedig’in ‘hakkında başlatılan hukuki işlemlerin yanı sıra ayrı bir şartlı tahliye ihlali nedeniyle Polk County Hapishanesi'ne gönderileceğini’ bilgisini de verdi. 

BABASIYIM DİYEREK BAŞKASININ BEBEĞİNİ BİBERONLA BESLEDİ

Olayla ilgili Des Moines Polisi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘28 Aralık 2021 akşamı geç saatlerde güvenlik kamerası görüntülerinde kaydedilen kişi … bir yerel hastanenin güvenli bir alanına gizlice girdi, sahte bir şekilde kendisini bir çocuğun babası olarak tanıttı, bebeği biberonla besledi ve ardından ayrıldı. Çocuğa zarar verilmedi.’

Şahsın tutuklanmasından önce Des Moines Polis Teşkilatı'ndan Komiser Yardımcısı Paul Parizek, ‘Aklımıza gelen ilk soru 'Neden?' oldu. Aile belli ki çok korkmuş. Bu, herhangi bir ebeveyni ürkütecek bir şey’ ifadelerini kullanmıştı. 

ÇOCUĞA ZARAR VERMEK GİBİ KÖTÜ BİR NİYETİ YOKTU

Parizek, ‘Çocuk hırsızlığını veya sapıkları düşündüğümüzde, bu onların davranışlarına ya da en azından onlarda aşina olduğumuz davranışlar gibi değil. Bu durumda, çocuğa herhangi bir zarar verilmedi ve görünürde oraya girmek için yaptıklarının ötesinde başka bir suç işleme niyeti de yoktu. 

MercyOne tıp merkezi adlı hastaneden konuyla ilgili yapılan açıklamada, olayın rahatsız edici olduğu vurgusu yapıldı. Açıklamada, 'Yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, makul şekilde yalnızca yetkili kişilerin girebilmesini sağlayacak bazı önlemler uygulanacağını düşünürdüm' diye konuşmuştu.  

Açıklamada, polisin olayla ilgili çalışmalarının yanı sıra ‘olayla ilgili, güvenliğin kapsamının genişletilmesi ve bunun gelecekte yaşanmasını önlemek için politikalarında ve protokollerinde birkaç değişikliğe vesile olan bir iç soruşturma yürütüldüğü’ de ifade edildi. Öte yandan Wedig'in duruşmada kendini savunacak bir avukat tutup tutmadığının da henüz belli olmadığı kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal