ABD'de dün akşam bir kiliseye korkunç saldırı düzenlendi! 2 ölü, 1 yaralı!

ABD'de dün akşam kabus dolu dakikalar yaşandı. Korkunç olayın yaşandığı ABD'nin, Alabama eyaletinde Vestavia Hills'te Aziz Stephen Piskoposluk Kilisesi'ne dün akşam saatlerinde kimliği bilinmeyen silahlı şahıslar tarafından saldırı gerçekleştirildi.

17.06.2022-10:46 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-10:46) ABD'de dün akşam bir kiliseye korkunç saldırı düzenlendi! 2 ölü, 1 yaralı!

ABD'de dün akşam kabus dolu dakikalar yaşandı. Korkunç olayın yaşandığı ABD'nin, Alabama eyaletinde Vestavia Hills'te Aziz Stephen Piskoposluk Kilisesi'ne dün akşam saatlerinde kimliği bilinmeyen silahlı şahıslar tarafından saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan korkunç saldırıda 3 kişinin vurulduğu belirtildi. Saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de yaralandığı bilgisi verdi.

Kilise çevresi yoğun güvenlik çemberine alındı

Kabus dolu dakikaların yaşandığı olay mahalline çok sayıda polis ve ilk yardım ekiplerinin sevk edildi. ABD polis güçleri tarafından  kilise çevresi yoğun güvenlik çemberine alındı. Vestavia Hills'te Aziz Stephen Piskoposluk Kilisesi'ne gerçekleştirilen saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirirken yaralanan 1 kişi ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kilise çevresi yoğun güvenlik çemberine alındı

Şüpheli gözaltında

Vestavia Hills Polis Departmanından Yüzbaşı Shane Ware, kabus dolu dakikaların yaşandığı saldırı hakkında açıklamada bulundu.  Shane Ware, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Kilisede bir grubun ibadet ettiği sırada şüpheli bir şahıs içeri girerek ateş etmeye başladı. Saldırıda 3 kişi vuruldu ve 2 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 1 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Şüpheli gözaltında ve şu an için herhangi bir tehdit bulunmuyor" ifadelerini kullandı. Alabama Valisi Kay Ivey, "Saldırı trajik ve şok edici, şüphelinin yakalanmasından dolayı sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal