ABD'de Covid-19’u Araştıran Çinli Doktor Öldürüldü

Yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin bir araştırmayı bitirmek üzere olduğu kaydedilen Bing Liu, evinde vurularak yaşamını yitirdi.

06.05.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-14:07) ABD'de Covid-19’u Araştıran Çinli Doktor Öldürüldü

Yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin bir araştırmayı bitirmek üzere olduğu kaydedilen Bing Liu, evinde vurularak yaşamını yitirdi.

Pensilvanya eyaletinde meydana gelen olayda, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli araştırmacı olan 37 yaşındaki Bing Liu’nun, geçen cumartesi evinde cansız bedeninin bulunduğu ve baş, boyun ve gövdesinden vurulduğu kaydedildi.

Cinayeti incelemek için görevlendirilen müfettişler, aracında ölü bulunan kimliği bilinmeyen bir kişinin arabasına gelmeden ve intihar etmeden evvel Liu’yu evinde vurarak öldürdüğünü öngörülüyor.

ABD POLİSİ: ÇİNLİ OLDUĞU İÇİN HEDEF ALINMADI

CNN International’ın haberine göre, Amerikan polisi, araştırmacının Çinli olduğu için vurulduğuna ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını kaydetti.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Pittsburgh Üniversitesi’nin olaya ilişkin açıklamasında, "Üretken bir araştırmacı ve takdir edilen meslektaş Bing Liu'nun trajik ölümünden derin bir üzüntü duyuyoruz. Üniversite, bu zor dönemde Liu'nun ailesine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına en derin taziyelerini iletiyor" sözleri kullanıldı.

CORONAVİRÜSLE İLGİLİ ÖNEMLİ BULGULAR ELDE ETMENİN EŞİĞİNDEYDİ

Çinli araştırmacının üniversiteden meslektaşları, Liu’nun, SARS-CoV-2 virüsünün altında yatan hücresel mekanizmaları ve komplikasyonların hücresel temelini anlamaya yönelik çok önemli bulgular elde etmek üzere olduğunu dile getirdi.

"SEÇKİN BİR ARAŞTIRMACI"

Hayatını kaybeden araştırmacıyı "seçkin bir araştırmacı ve rehber" şeklinde niteleyen meslektaşları, Liu’nun "bilimsel mükemmelliğine saygı göstermek adına" bahsi geçen çalışmayı bitirecekleri konusunda söz verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal