ABD'den Skandal Açıklama! 135 Bini Bulabilir

ABD’de etkisi hızla devam eden yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbirlerin gevşetilmesi halinde Ağustos'a kadar ölü sayısının 135 bini bulabileceği uyarısında bulunuldu.

05.05.2020-20:42 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-20:36) ABD'den Skandal Açıklama! 135 Bini Bulabilir
ABD'de etkisi devam eden yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlemlerin gevşetilmesi halinde Ağustos'a kadar ölü sayısının 135 bini bulabileceği uyarısında bulunuldu.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME ) tarafından yapılmış olunan raporda, ülkede ekonominin açılması ve sosyal mesafe kurallarının rahatlatılması durumunda salgının tekrar artacağı ifade edildi.

Raporda, öngörülen yeni projeksiyonlara göre 4 Ağustos itibarıyla ülkede coronavirüs bağlantılı ölü sayısının 134 bin 475'i bulabileceği tahmini yapıldı.

Havaların ısınmasıyla virüsün etkisini beklendiği şekilde kaybetmeyebileceğine ifade eden raporda, "İnsanlar arasında irtibatın artması virüsün yayılmasını hızlandıracaktır. Dolayısıyla bu artışlar, ölümleri de artıracaktır." sözlerine yer verildi.

Beyaz Saray'ın da zaman zaman referans gösterdiği IHME, önceki tahmin raporunda ülkedeki coronavirüs kaynaklı toplam ölü sayısını 72 bin 433 olarak yansıtmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal