Yunanistan Normale Dönüyor Ama Adalara Geçit Vermiyor

Yunanistan’da coronavirüsle mücadele kapsamında adalar ile olan bağlantıların geçici olarak sınırlanması kararı bugün yürürlüğe girdi.

06.05.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-14:17) Yunanistan Normale Dönüyor Ama Adalara Geçit Vermiyor

Yunanistan’da coronavirüsle mücadele kapsamında adalar ile olan bağlantıların geçici olarak sınırlanması kararı bugün yürürlüğe girdi.

Bu karara göre yeni tip coronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla bütün adaların 4 Mayıs saat 06.00'dan, 18 Mayıs ve saat 06.00'a dek giriş çıkışlara kapatıldığı duyuruldu.

Böylece adalarla olan her türlü hava bağlantısının tam olarak durdurulmasıyla birlikte, her türlü gemi, tekne hareketine ve feribotlarla, özel tekneler ve profesyonel turist tekneleriyle adalara gitmeye yasak getirildiği ifade edildi.

Alınan yeni tedbirlerde kapsam dışı olan kişiler ise yalnızca adalarda yaşayanlar, sağlık personelleri, askerler, polisler ve küçük adalarda bulunup herhangi bir ihtiyaç ya da işi için yakın mesafede olan büyük adalara gitmesi gerekenler.

Yunan Deniz Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamada aynı zamanda, hiçbir gerekçe olmadan, özel yat ve teknelerininde 18 Mayıs’a dek Yunanistan limanlarında kalmaları söylendi.

Bu yasakla birlikte, Denizcilik sektörü çalışanları ve halihazırda balığa çıkmak için hazırlık yapmış, tekneleriyle denize açılmak için bekleyen Yunanistanlı balıkçılar geri dönmek zorunda kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal