ABD'de Coronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 32 Oldu

ABD'de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye, vaka sayısı da bin 107'ye ulaştı. Ülke genelinde pek çok program iptal edildi.

12.03.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-08:52) ABD'de Coronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 32 Oldu

ABD'de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye, vaka sayısı da bin 107'ye ulaştı. Ülke genelinde pek çok program iptal edildi.

ABD'de coronavirüs sebebiyle can kaybı artarken, önlemler de sıkılaştırılıyor.

Başkent Washington'da da OHAL ilan edilmesinin akabinden, Trump, İngiltere dışında Avrupa'dan Amerika'ya tüm seyahetleri 30 gün erteledi.

Ülke genelinde teyid edilen vaka sayısı 1107 oldu. Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 32'ye çıktı.

100 BİN KİŞİLİK DİNİ KONFERANS İPTAL EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından "pandemi" ilan edilen coronavirüse karşı tedbir almak için ülke genelinde pek çok faaliyetin iptal edildiği aktarıldı.

Merkezi Utah eyaletinde olan Mormon tarikatı, Nisan ayında neredeyse 100 bin kişinin katılacağı dini konferansı salgın sebebiyle iptal ettiklerini duyurdu.

30 MİLYON MENSUBU OLAN TARİKAT ASYA'DAKİ BAZI TAPINAKLARINI KAPATTI

16 milyonu ABD'de olmak üzere dünya genelinde 30 milyon üyesinin olduğu ifade edilen Mormon tarikatının virüs riskine karşı, Asya’daki bazı tapınaklarını geçici olarak kapattığı ve pek çok ülkede misyonerlik çalışmalarını sınırlandırdığı aktarıldı.

TOPLU TAŞIMALAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Amerika'nın en yoğun kentlerinden olan New York'ta Büyükşehir Ulaşım Otoritesi (MTA) toplu ulaşım alanlarında dezenfekte çalışmalarını artırdı. MTA persnollerinin, düzenli bir şekilde özel ilaçlarla metro istasyonlarını ve metro yolcu kabinlerini coronavirüse karşı dezenfente edildiği görüldü.

TALK SHOW PROGRAMLARINA SEYİRCİ ALINMAYACAK

Coronavirüs ABD'deki televizyon ve şov dünyasını da etkisi altına aldı. Dünyaca ünlü talk showcular Jimmy Fallon, John Oliver ve Stephen Colbert bir müddet programlarına seyirci almayacaklarını açıkladı.

DÜNYA GENELİNDE ÖLÜ SAYISI 4 BİN 592'YE ULAŞTI

Dünya genelinde 108 ülkede karşılaşılan yeni tür coronavirüsün en son rakamlara bakıldığında toplamda 124 bin 900 kişiye bulaştığı ve 4 bin 592 kişinin de ölümüne sebep olduğu belirtildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal