Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinden Coronavirüs Açıklaması

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği, coronavirüs ile ilgili alınması şart olan önlemleri rapor niteliği taşıyan bir açıklamayla aktardı.

12.03.2020-08:18 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-09:32) Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinden Coronavirüs Açıklaması

İtalya'da coronavirüsten yaşamını yitiren kişi sayısı 827'ye çıkarken diğer yandan da vaka sayısında büyük bir ilerleme söz konusu oldu. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği, coronavirüs ile ilgili alınması şart olan önlemleri rapor niteliği taşıyan bir açıklamayla aktardı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinden aktarılan duyuruda coronavirüse yönelik herkes tarafından merak ediler sorular yanıtlandı.

Açıklamada, birinci tedbir olarak gerekmedikçe evden çıkılmamasına vurgu yapıldı, hastalık belirtileri taşıyanların acil servisleri tercih etmemesi, durumu aile doktoruna bildirmesi talep edildi.

Spor salonlarının, havuzların, spor merkezlerinin açık olmadığına, 1 metrelik mesafeyi korumaya izin verecek açık hava faaliyetlerinin mümkün olduğuna işaret edildi.

"EVDE ÇALIŞMA İMKANI YOKSA İZİN KULLANIN"
Öte yandan en çok merak edilen konuların arasında çalışmak zorunda olanların durumları yer aldı. Evden çalışmanın korunmak için daha iyi olduğunu, fakat bu durumun imkansız olduğu durumlarda ise izin kullanılması istendi.

TALİMATLARA UYULMAMASI DURUMUNDA PARA CEZASI
Büyükelçilik açıklamasında, talimatların dikkate alınması, talimatlara aykırı davranışın 3 aya kadar hapis ya da 206 euroluk para cezası gerektirdiğini yineledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal