ABD'de 9 Milyona Yakın Kişiye Kovid-19 Aşısı Yapıldı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan ABD’de, şimdiye kadar yaklaşık 9 milyon Amerikan vatandaşına aşı yapıldığı bildirildi.

12.01.2021-12:11 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-12:11) ABD'de 9 Milyona Yakın Kişiye Kovid-19 Aşısı Yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı şu ana kadar yaklaşık 9 milyona Amerikalının aşılandığını bildirdi.

CDC, henüz eyaletlerdeki Kovid-19 salgınını yavaşlamasını sağlayacak seviyeye ulaşılmadığını ancak ülke genelinde birinci doz aşı yapılanların sayısının 8 milyon 987 bini geçtiğini açıkladı.

ABD AŞI TEDARİK ETMENİN YOLLARINI ARIYOR

Yapılan aşı tedarik miktarı, Amerikan hükümetinin şimdiye kadar eyaletlere pay ettiği 25 milyon doz aşının yaklaşık üçte birine tekabül ederken eyalet yönetimleri, bir an önce daha fazla aşı tedarik etme yollarını araştırıyor.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, geçtiğimiz gün yaptığı başvuruyla Pfizer ve ortağı BioNTech’in geliştirdiği 100 bin doz aşıyı doğrudan satın almak için Trump yönetiminden izin istedi.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI 1 MİLYON KİŞİYİ AŞILAYACAĞINI DUYURDU

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da yaptığı açıklamasında, federal hükümet daha fazla aşı göndermez ise şehrin aşı dozlarının bitebileceğini dile getirdi ve ocak ayının sonuna kadar 1 milyon New Yorkluyu aşılayacağına dair söz verdi.

New York başta olmak üzere New Jersey, Kaliforniya gibi eyaletlerde bazı alışveriş merkezleri, okullar ve spor salonları aşı merkezi haline getirilirken, günlük vakaların en yüksek seyrettiği eyaletlerden olan Teksas ve Florida'da, aralık ayının sonundan bu yana 65 yaş üstü Amerikalılara aşı uygulaması yapılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal