DSÖ Heyeti Koronavirüsün Kaynağını Araştırmak İçin Çin'e Gidecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanlarının, tüm dünyaya yayılan koronavirüsün kaynağına ilişkin incelemeler yapmak için perşembe günü Çin'e gideceği bildirildi.

12.01.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-12:28) DSÖ Heyeti Koronavirüsün Kaynağını Araştırmak İçin Çin'e Gidecek

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Dünya Sağlık Örgütü heyetinin gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili bir açıklama yayımladı.

DSÖ uzmanlarından oluşan bir heyetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına neden olan virüsün kaynağını araştırmak için 14 Ocak tarihinde salgının ortaya çıktığı Çin'e geleceğinin bildirildiği açıklamada, uzmanların Çinli meslektaşlarıyla görüşmeler yapacağı belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, 6 Ocak tarihinde düzenlediği olağan basın toplantısında, koronavirüs salgınının kaynağının araştırılması için örgütle görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 5 Ocak tarihinde yaptığı açıklamasında, koronavirüs salgınının kaynağımı araştırmak için Çin'e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuyla ilgili olarak ‘Çinli yetkililerin Çin'e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin (Çin'e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı’ diye konuşmuştu.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise vizede yaşanan sorunun DSÖ bilim heyetinin Çin'e giriş yapmasına engel olduğunu belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal