ABD ve Taliban İyi İlişkiler Konusunda Anlaştı

Afgan barış anlaşması uyarınca Birleşik Devletler, 29 Mayıs'a kadar bu hedefe ulaşmak amacıyla Taliban üyelerini yaptırım listesinden çıkarmak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Afganistan'ın diğer üyeleriyle diplomatik bir ilişki kurmaya başlayacak.

02.03.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-16:34) ABD ve Taliban İyi İlişkiler Konusunda Anlaştı

Bu durum, önümüzdeki 10 gün içinde beklenen Afganistan içi müzakerelerin başlamasıyla senkronize edilecek.

Katar, Doha'daki ABD ve Taliban'ın cumartesi günü yaptığı anlaşma, Washington ve müttefiklerinin birliklerini,diplomatik olmayan tüm sivil personelini Afganistan'dan geri çekmelerini ve toprak bütünlüğüne veya politikasına karşı tehdit,güç kullanımından kaçınmayı ve Afganistan'ın bağımsızlığını taahhüt ediyor.

Anlaşmada Afganistan İslam Emirliği'ne 16 atıf var, ancak her bir referansta Washington'un bu emirliği tanımadığı yönünde bir açıklama da var.

Taliban, 18 yıl önce kendilerini Afganistan İslam Emirliği olarak nitelendirdi ve hala bu terimi ülke üzerindeki iddialarını haklı çıkarmak için kullanıyor.

Washington’da yayımlanan anlaşma metninde hem ABD’nin hem Taliban’ın ülkeyi yeniden inşa etmek için ekonomik iş birliği ve aralarında pozitif ilişkiler kurma konusunda anlaştıkları görülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal