Yunanistan Sınırda Yaklaşık 10000 Göçmeni Bekletiyor

Yunan hükümetinin pazar günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın son 24 saat içinde Türkiye sınırından girmeye çalışan yaklaşık 10.000 göçmenin girişine izin verilmediği ifade edildi.

02.03.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-16:36) Yunanistan Sınırda Yaklaşık 10000 Göçmeni Bekletiyor

Bir Yunan hükümeti kaynağı pazar günü ordusunun ve polisinin binlerce kişinin topraklarına girmesini durdurduğunu kaydetti.

Hükümet kaynaği, Türkiye sınırındaki kuzeydoğu bölgesine atıfta bulunarak, "06.00 cumartesi sabahı ile 06.00 pazar sabahı arasında 9.972 yasadışı girişin Evros bölgesinde girişi engellendi." dedi.

Yetkililer, Pakistanlı, Afgan ve Somalili 73 göçmenin tutuklandığını söyledi.

Kaynak,  pazar gününün erken saatlerinde bu kişilerin Kastanies Ormanı üzerinden Yunanistan'a geçmeye çalıştığını söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü cumartesi günü yaptığı açıklamada, küçük çocuklu aileler de dahil olmak üzere Türk-Yunan sınırında 13.000 göçmenin toplandığını söyledi.

Yunan güvenlik güçleri, ortak bir geçiş noktası olan Evros nehri kıyılarında devriye geziyor ve Yunan topraklarına girilmemesi için uyarılarda bulunuyorlar.

Cumartesi günü, Yunan polisinin kendilerine taş atan göçmenlere göz yaşartıcı gaz attığı sınırda çatışmalar çıktı.

AB Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, göçmenlerin Türkiye'den Yunanistan ve Bulgaristan'a sınırlarına engelsiz akışı konusundaki endişesini dile getirdi.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu aşamada birinci önceliğimiz Yunanistan ve Bulgaristan'a tam desteğimizi sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal