ABD ve İngiltere’den Yemen’e bir saldırı daha: Başkent Sana ve 8 hedef vuruldu

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husilere yönelik 4 ülkeyle beraber ortak bir hava saldırısı düzenlediği ve 8 Husi hedefini vurduğu bildirildi. Husilerden gelen açıklamaya göre ise Yemen’in başkenti Sana da hava saldırısıyla vuruldu.

23.01.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-10:28)

ABD, İngiltere, Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda Yemen’deki 8 noktaya ortak bir hava saldırısı düzenledi. Husilerden yapılan açıklamada ise hava saldırısı gerçekleştirilen yerler arasında Yemen’in başkenti Sana da yer alıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı ortak açıklamaya göre, ABD ve İngiltere silahlı kuvvetleri, diğer dört ülkenin de destek sağladığı bir operasyonla Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldıran Yemen'deki Husi güçlere ait belirli hedeflere müdahalede bulundu.

Husilerin saldırıları gerekçe gösterildi

Hava saldırılarının Husilerin Kızıldeniz’deki ticaret gemilerine saldırması ve bu durumun küresel ticareti tehdit etmesi sebebiyle gerçekleştiği belirtilen açıklamada, Husilerin de 11 Ocak’tan beri koalisyon gemileri ile ABD ticari gemilerine İHA saldırısı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, "Bugünkü saldırı özellikle Husilerin yer altı depolama sahasını ile füze ve hava gözetleme yetenekleriyle ilişkili yerleri hedef aldı." ifadeleri kullanıldı.

Yemen hava saldırıları

Yemen’in başkenti Sana da hedefler arasında

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere kuvvetlerinin başkent Sana ile Taiz ve el-Beyza kentlerine düzenlediği hava saldırılarını duyurdu.

Husilere ait internet sitesinde yer alan Son Dakika haberine göre, "ABD-İngiliz güçlerinden başkent Sana ile belirli vilayetlere (adları belirtilmeyen) hava saldırısı düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, "Bu hava saldırılarından dördü Sana'daki ed-Deylemi Hava Üssü'nü hedef alırken, diğer dört saldırı da (Sana'daki) es-Sab'in ilçesindeki el-Hafa bölgesini vurdu" bilgisi paylaşıldı.

Husilere ait Al-Masirah televizyonunun haberine göre ise ABD-İngiltere savaş uçakları, Taiz kentinde iki hedefi vururken El-Beyza kentinde de bir hedefe saldırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal