Yemen'de ortalık yangın yeri: ABD ve İngiltere harekete geçti

ABD ve İngiliz kuvvetleri, Yemen'de Husi hedeflerine yönelik bir hava operasyonu daha gerçekleştirdi. İşte detaylar...

23.01.2024-01:20 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-01:20)

7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına başlaması sonrası Kızıldeniz'den geçen İsrail bağlantılı gemileri vuracağını açıklayan Yemen'deki İran destekli Husiler'e karşı ABD donanması harekete geçmesinin ardından ortalık iyice kızıştı.

ABD ve İngiltere harekete geçti

Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde İsrail bağlantılı gemilere saldırılar düzenleyen Yemen'deki İran destekli Husiler'e, ABD ve İngiliz kuvvetleri hava operasyonu düzenledi. ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu.

Kızıldeniz’de son durum nasıl?

İran’ın desteklediği Husiler, İsrail’i Filistin’e saldırmasına tepki olarak İsrail bağlantılı gemileri saldırmaya ve ticari mallarına el koymaya başladıklarını açıklamasının ardından devreye ABD ve İngiltere girdi. ABD güçleri, bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurdu. Husiler'in eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. Husiler, 10 Ocak'ta İsrail'e destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Husiler'in Kızıldeniz'deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının istendiği kararı kabul etti. 

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal