Bayburt’ta kamuya kar engeli: Hamile ve engelli çalışanlara izin verildi

Bayburt’ta etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle hamile ve engelli kamu çalışanlarının 1 gün izinli olacağı bildirildi.

23.01.2024-09:19 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-09:48)

Kentte etkili olan kar yağışı sebebiyle günlük hayat olumsuz şekilde etkilendi. Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamada ise olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün hamile ve engelli kamu çalışanlarının 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, kent genelinde oluşabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla, 23 Ocak Salı günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacak.

Kar yağışı sevindirdi

Akşam’da yer alan habere göre; Kent merkezine uzun bir aradan sonra kar yağışının geri dönmesi, vatandaşları sevince boğdu. Soğuk havaların etkisiyle kentte uzun süredir kar yağışı gözlenmemişti, ancak sonunda beklenen kar geldi. Bu durum, hava sıcaklıklarının düşmesi ve hastalıkların artış göstermesiyle endişe yaşayan vatandaşları sevindirdi. 

Bayburt Kar Yağışı

Bayburt Belediyesi ekipleri, kentteki karla mücadele çalışmalarına hız verirken, vatandaşlar da kendi işyerlerinin önünü temizleyerek ve araçlarının üzerinde biriken karları temizleyerek katkıda bulundu. Ayrıca, yüksek kesimlerde oluşan sis, görsel bir manzara oluşturdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal