ABD Terör Örgütlerine Yardım Bütçesi Ayırdı

Pentagon, PKK'nın da içinde bulunduğu Suriye'deki gruplara 177 milyon dolarlık yardım sağlayacak.

25.09.2021-12:50 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-13:26) ABD Terör Örgütlerine Yardım Bütçesi Ayırdı

ABD Temsilciler Meclisi, 2022 mali yılına ait savunma harcamaları için 778 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısının kabul etti.

PENTAGON'DA TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM BÜTÇESİ AYRILDI

Pentagon'un mayıs ayı için kongreye sunduğu savunma bütçesini içeren yasa tasarısı Temsilciler Meclisi genel kurulu tarafından oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda, 316 temsilci evet oyu verirken, 113 temsilci tasarıya hayır oyu verdi.

Sunulan tasarıda terör örgütü PKK'nın da içinde yer aldığı Suriye'deki gruplara 177 milyon dolar yardım bütçesi ayrıldığı dikkat çekti.

YPG/PKK'NIN İÇİNDE BULUNDUĞU GRUPLARA 177 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısında, Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele konusunda eğitim ve destek giderleri için talep edilen 522 milyon doların da aynı şekilde kabul ettiği görülürken, bu miktarın 345 milyon dolarının Irak, 177 milyon dolarının YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Suriye eğit-donat programına ayrıldığı öğrenildi.

BİR ÇOK SAYIDA RAPOR TALEP EDİLDİ

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi ile tasarıya, bu ülkeye yönelik terörle mücadele ve genel güvenlik durumu konusunda Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından belirli aralıklarla rapor sunulması talep edildi.

Ayrıca ABD'nin Afganistan'da bıraktığı ekipman, silah ve araçlar konusunda da kongreye gerekli bilgilendirmeler yapması istendi.

ABD YARDIMLARININ BAŞLANGICI

Eylül 2014'te IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırıları zirvedeyken, ABD Kürt güçlerine yardım etmeye başladı. Kobani savaşından sonra da ABD, Rojava’daki DSG’ne yardımda bulunmaya devam etti.

ABD'nin şu anda Rojava Özerk Bölgesi'nin kontrolü altındaki bazı bölgelerde askeri güçleri ve üsleri bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal