İstanbul’da Balık Sezonu Başladı: Tezgahlardaki Fiyatlar Vatandaşın Yüzünü Güldürecek

Balık severlerin dört gözle beklediği av yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla beraber, balık sezonu bereketi ile başladı. Balığın bol olması tezgahlardaki fiyatlara da yansıdı.

25.09.2021-12:37 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-12:47) İstanbul’da Balık Sezonu Başladı: Tezgahlardaki Fiyatlar Vatandaşın Yüzünü Güldürecek

Sağlık içinde faydaları saymakla bitmeyen balık için av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Çıktıkları balık avından elleri dolu dönen balıkçılar, tezgaha yansıyan fiyatlarla tüketicinin yüzünü de güldürdü. Eylül ayından itibaren hava şartlarının ve denizin avlanamaya elverişli olması, balık haşatındaki bolluğa da yansıdı. 

İSTANBUL’DA BEREKETLİ GEÇEN BALIK AVI TEZGAHLARDAKİ FİYATLARA YANSIDI

Birçok kişi geçtiğimiz sezon pahalı balık fiyatlarından şikayetçiydi. 1 Eylül itibari ile İstanbul’da kalkan av yasağının ardından denize açılan balıkçıların, ağlarının dolu gelmesi tüketicinin beklediği fiyatlara da yansıdı. Balık avı hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün, ‘Değişen hava şartlarına göre arada balık miktarında azalmalar meydana gelebiliyor. Ama geçen sezona göre bu yıl balık daha iyi’ şeklinde konuştu. 

İstanbul'da balık sezonu başladı

YENİ SEZONDA TEZGAHLAR BALIKLA DOLU OLACAK

Geçtiğimiz sezonun aksine bu sezon tezgahların bol bol balıkla dolacağını ve bu bereketin aynı zamanda fiyatlara da yansıyacağına dikkat çeken Gün, ‘Tezgahlarda her çeşit balık var. Hamsi, mezgit, istavrit, palamut, tekir bol. Bu sene tezgahlardan balık eksik olmayacak. Tezgahların dolu olması esnafımızın da yüzünü güldürüyor. Balık fiyatları oldukça iyi. Şu anda hamsinin kilogramı 20, istavritin 20-25 lira arasında. Kalkanın fiyatı ise gramajına göre 150-200 lira arasında değişiyor. Hava şartlarının iyi gitmesi ve balığın artmasıyla birlikte fiyatlar düşecek. Tezgahlarda en pahalı balık ise ıstakoz. Istakozun fiyatı şu anda 800 lira ve çeyrek altınla yarışıyor. Ayrıca jumbo karidesin kilogram fiyatı da 350-400 lira arasında’ dedi. 

Geçtiğimiz aylarda gündem olan müsülajın devlet tarafından temizlenmesinin de bereketli geçen balık avına etkisi olduğuna değinen Gün, ‘Şu anda deniz temiz ve balık avlanmaya uygun halde. Hiçbir sorun yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sağlıklı deniz ürünlerini tüketebilirler’ şeklinde konuştu. 

İstanbul'da balık fiyatları ne kadar?

HAMSİ VE İSTAVRİT SEVERLER YAŞADI

İlk balık avının oldukça bereketli geçtiğini, özellikle hamsi ve istavritin bol olduğuna dikkat çeken Kumkapı Balıkçılar Çarşısı Esnafı Erkan Sarıyaprak, ‘Balıktan gayet memnunuz. Hamsi, istavrit bol geliyor. Şu anda palamut az geliyor ama onun da bollaşmasını bekliyoruz. Bu sene bol bol balık yiyeceğiz. Vatandaşın ilgisi de oldukça iyi. Son iki haftada bir hareketlilik var. İnsanlar mevsiminde balık yemeliler. Şu anda hamsi, palamut ve istavritin mevsimi’ dedi. 

İSTANBUL BU SENE BALIĞA BOĞULACAK

İstanbul için oldukça bereketli bir sezon olduğunu ifade eden Esnaf Erdoğan Gün, bu bereketin tüketiciyi balığa yönelttiğini belirterek, ‘Bu hafta vatandaşların balığa ilgisi daha da arttı. Balık da artmaya başladı. Bu sene İstanbullu balığa doyacak’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal