ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo, Türkiye'ye ziyarette bulundu! Dikkat çeken detay!

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun 22-24 Haziran tarihinde NATO müttefiki ve ortağı Türkiye'yi ziyaret ettiği dile getirildi. ABD Hazine Bakanlığı'ndan, yapılan açıklamaya göre Adeyemo'nun bölgesel ekonomik meseleleri, terörün finansmanıyla mücadeleyi ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı görüşmek üzere Türkiye'ye gittiği belirtildi.

26.06.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-10:14) ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo, Türkiye'ye ziyarette bulundu! Dikkat çeken detay!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığından yetkililerle buluştu. Görüşmelerde Türkiye'nin ekonomik ve mali koşul konularının yanı sıra Rusya'ya yönelik çok taraflı yaptırımların uygulanması hususunda da görüştüğü belirtildi. ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, bölgesel ekonomik meseleler, terörün finansmanı ve mücadelenin ayrıca Ukrayna krizinin görüşüldüğü ifade edildi.

Dikkat çeken detay

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun 22-24 Haziran tarihinde NATO müttefiki ve ortağı Türkiye'yi ziyaret ettiği dile getirildi. ABD Hazine Bakanlığı'ndan, yapılan açıklamaya göre Adeyemo'nun bölgesel ekonomik meseleleri, terörün finansmanıyla mücadeleyi ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı görüşmek üzere Türkiye'ye gittiği belirtildi. İstanbul'da ise finans kurumlarıyla Türkiye'nin ekonomik ve mali koşullarının da konuşuldu görüşmede ek olarak  Rusya'ya yönelik çok taraflı yaptırımların uygulanması konularında gündeme alındığı kaydedildi. 

Dikkat çeken detay

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama

Yapılan açıklamada "Taraflar, Türkiye'nin yasa dışı finansman cenneti olarak kullanılmamasını ve bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunmaya devam etmesini sağlama arzusunu dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal