ABB adayı Turgut Altınok CHP’ye yüklendi: 'Geldikleri nokta Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyor'

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi. Altınok, ‘’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı PKK'yla işbirliği yapmıştır, DEM ile işbirliği yapmıştır. CHP'nin geldiği nokta maalesef Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor." ifadelerini kullandı.

09.03.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-09:32)

Yerel seçimler öncesini adaylarını belirleyen siyasi partiler artık tüm mesailerini mitingler ve diğer seçim çalışmaları için harcıyor. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı olan Turgut Altınok ise bir otelde düzenlenen etkinlikte CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

AA’da yer alan habere göre; Altınok, gençlere ve kadınlara yönelik projeleri anlatırken, "Şehirden ve kentten çocuklarımızın umudu olmalı. Gençlerimizin, çocuklarımızın bugün ve yarınlarına dair Ankara'da yapılan hiçbir yatırım yoktur." ifadesini kullandı. Gazetecilerin, "DEM Parti Ankara'da 3 ilçede adaylarını çekti. CHP ile İstanbul'daki gibi bir ittifak söz konusu mu?" sorusuna karşılık Altınok, bu durumu üzücü olarak değerlendirerek, "Başkentte DEM iş birliği, Ankara adına, başkentimiz adına, devletimiz adına çok üzücüdür." dedi.

Hiçbir yatırım yok

Türkiye Yüzyılında Başkentin Güçlü Kadınları programında konuşan Altınok, konuşmasına Kadınlar Günü’nü "Şehitlerimizi, gazilerimizi, bu cennet vatanı bize bırakan bütün kahraman analarımızı, kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugünlere gelmemizde yiğit kadınlarımızın, kahramanlarımızın çok büyük emekleri vardır." sözleriyle kutlayarak başladı.

ABB adayı Turgut Altınok CHP’ye yüklendi: Geldikleri nokta Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyor

ABB Başkanı PKK ile işbirliği yaptı

Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sert eleştiriler kullandı ve şunları söyledi:

"Belediye başkanlığı almak, bir kaç belediye almak, belediye meclis üyesi almak için böyle bir pazarlığı yapmak ülke, devlet, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz adına çok vahimdir. Sadece 3 ilçe değil, Ankara'nın tamamında bir iş birliği gözüküyor. Üstelik bu adayların bir tanesi de sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın özellikle MHP'den transfer ettiği bir adaydır. Ankaralı bilir bunu. Yani şehitlerin kemikleri sızlıyor. Gazilerimizi üzüyorlar.

Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeştir. Bu vatan hepimizin, ayrım yapan vatan haini kalleştir. Bunlarla PKK'yı ayırt etmek lazım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı PKK'yla işbirliği yapmıştır, DEM ile işbirliği yapmıştır. Bu da ifşa olmuştur, yazıklar olsun. Yani makam, mevki için vatanı satanlara, vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun. Söylenecek başka bir söz yok."

Geldikleri nokta Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyor

CHP’nin şu andaki durumunun Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlattığını ifade eden Altınok, şöyle devam etti:

"CHP'li vatandaşlarımızın da, her vatanseverin, 'vatanım, milletim, ülkem, bayrağım' diyen hiç kimse bunu kabul edemez. Kişiler, belediyeler, belediye başkanları, partiler gider. Baki olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin birliği, beraberliği, bütünlüğü ve kardeşliğimizdir. Şu CHP'nin geldiği nokta maalesef Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Olacak iş değil."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal