A Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Yetersiz ve düzensiz beslenmeden ileri gelen A vitamini, eksikliği durumunda cilt kuruluğundan görme bozukluklarına kadar birçok probleme yol açmaktadır. Peki, A vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

28.05.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-17:35) A Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

A vitamini, görme ve epitel doku sağlığı için gerekli olan organik bir bileşiktir. Eksikliği durumunda vücutta birçok sağlık sorununa neden olur. Sizin için A vitamini eksikliğinde vücutta görülen belirtileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

CİLT KURULUĞU

A vitamini, vücudun cilt dokusunu onarmak için ihtiyaç duyduğu nemi sağlamada oldukça önemli bir role sahiptir. Bu vitaminin eksikliği durumunda cilt kurur ve yaralanmış gibi kırmızı bir renk alır. Egzama gibi pullanan ciltte, aşırı kaşıntı da görülebilmektedir.

AKNE OLUŞUMU

A vitamini eksikliğinde sivilcelenmeye neden olabilecek aşırı yağlanma da görülebilir. Bundan dolayı birçok uzman A vitaminini akne ile ilgili problemleri tedavi etmek amacı ile kullanır.

YARALARIN GEÇ İYİLEŞMESİ

Kolajen üretimi, vücut yaralarının kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Vücuttaki kolajen üretimi yeterli düzeyde olduğu taktirde A vitamini sentezine de yardımcı olur. Eğer cildinizdeki yaraların geç iyileştiğini fark ederseniz havuç, portakal, süt ve kırmızı et gibi A vitamini açısından zengin olan besinleri ne sıklıkla tükettiğinizi gözden geçirin.

GECE KÖRLÜĞÜ

A vitamini yetersizliği "nyctalopia" olarak da bilinen gece körlüğüne neden olmaktadır. Bu durumda loş ortamlarda, göz sisteminin sahip olması gereken keskinlik zayıflar ve karanlıkta görmek zor bir hal almaya başlar.

GEBE KALMADA SORUNLAR

Gebe kalmayla ilgili sorun yaşıyorsanız A vitamini depolarınızı kontrol ettirmenizde fayda var. A vitamininden zengin besinler tüketmek hem erkeklerin hem de kadınların üreme sağlığı üzerinde oldukça başarılı sonuçlar verir. A vitamini açısından zengin besinler tüketmek, doğurganlığın artmasına yardımcı olur. Aynı zamanda A vitamini eksikliği gebelikte düşüğe neden olabileceğinden dikkatli davranmak oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal