A Milli Takım'da Portekiz maçı öncesi futbolcular ve Stefan Kuntz taktik konusunda anlaşamamış!

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 mağlup olarak Katar'a gitme şansını yitirmesi sonrası takımda önemli gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Karşılaşma öncesinde milli yıldızların takımın teknik direktörü Stefan Kuntz ile sistem konusunda anlaşamadığı öğrenildi.

26.03.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-10:24)

Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılma yolculuğunda çok büyük önem arz eden Portekiz maçının mağlubiyeti sonrası maç ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Stefan Kuntz'un maç oynanmadan evvel sistem ve oyuncu tercihleri büyük tartışma konusu olmuştu. Teknik adamın taktik kararıyla ilgili maçtan önce yaptığı konuşmada futbolcularla arasında yaşananlar ise dikkat çekti.

Maçtan önce konuşulanlar gündem oldu

Stefan Kuntz'un maçtan önce ilk 11'i açıkladığında futbolcular şaşkınlık içerisine girdiler. Hocanın üçlü defans taktiğine mesafeli yaklaşan isimler de oldu. Hatta futbolculardan bazılarının takım arkadaşlarının kaygılarını ve düşüncelerini Alman çalıştırıcıya iletip, 'Bu sistemde başarılı olabilir miyiz? Uzun süredir 4'lü oynuyoruz ve buna alışkınız. Yeni sistem bizi yorar' ifadelerine yer verdiği aktarıldı.

Farklı fikirlerin çıkmasına ve kaygıların oluşmasına rağmen kararını değiştirmeten Alman hoca, sadece radikal sistem değişikliği değil Berkan'ı sol kanat, Hakan ve Orkun'u orta sahada birlikte oynatma kararını, 'Bu benim tercihim, bu sistem ve oyuncularla sahada olacağız.' ifadelerine yer verdi.

Portekiz ile Türkiye arasında oynanan maç sonrası Kuntz'un taktiği eleştiri konusu oldu.

Sistemi maçın başında alarm verdi

Stefan Kuntz'un bu değişimi Portekiz maçının ilk 20 dakikasında alarm verdi. Alman hocanın devre arasında ise futbolcularına 'Eski sisteme dönmek ister misiniz?' diye sorduğu öğrenildi. Hatta teknik adam maç sonrası basın toplantısında, 'Oyuncularıma eski sisteme dönmek isteyip istemediklerini sordum ancak devam etmek istediler' şeklinde açıklamalara yer verdi. Hocanın yaptığı açıklamalar gündem olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal