9. Uluslararası Fetih Kupası’nda Ödül Töreni Gerçekleşti

9. Uluslararası Fetih Kupası'nda ödül töreni gerçekleşti.

29.05.2021-22:53 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-22:53) 9. Uluslararası Fetih Kupası’nda Ödül Töreni Gerçekleşti

Fetih kutlamalarının sembolü haline gelen 9. Uluslararası Fetih Kupası her sene olduğu gibi bu sene de yapıldı. İstanbul’un fethinin en güzel ve anlamlı şekilde anıldığı programa yaklaşık 200 sporcu katıldı. Programın son gününde ödül töreni gerçekleştirildi. 

İstanbul’un fethine ithafen gerçekleştirilen 9. Uluslararası Fetih Kupası’nda ödül töreni gerçekleşti. 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya toplam 200 sporcu katıldı. Ödül töreninde Başkan Erdoğan’da video mesaj yoluyla sporculara başarılar diledi. 

Geleneksel ve modern okçuluk alanında dünyada düzenlenen tek yarışma özelliğine sahip program pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşti. 30 ülkeden katılım sağlayan sporculara hijyen, maske ve mesafe uyarıları da yapıldı. 3 gün süren yarışmada İstanbul’un fethi dolayısıyla bugün ödül töreni gerçekleşti. 1’inci olan sporcuya 20 bin lira, 2’inci olan sporcuya 10 bin lira, 3’üncü olan sporcuya ise 5 bin lira ödül verildi. 

‘YAPTIĞIMIZ ESERLERLE ECDADIMIZDAN EMANET KALAN İSTANBUL’A SAHİP ÇIKIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan programa video mesaj yoluyla katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, ‘Yapılan eserlerle ecdadımızın mirasına sahip çıkıldığını söyleyen Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak, önceki yıl Çamlıca Camii hizmete açarak, dün de Taksim Cami’nde ilk cumayı eda ederek ecdadın mirasına sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Yollarıyla köprüleriyle Marmaray'la Avrasya Tüneli'yle metrolarıyla parklarıyla hepsinden önemlisi doğrudan insanımıza sunduğumuz nice hizmetlerimizle İstanbul'umuzu geliştirip güzelleştirerek emaneti koruyoruz. Fatih'in İstanbul'daki ilk vakfiyesi olan Okçular Vakfı bünyesinde yürütülen faaliyetleri hem ecdadın hatırasını ve kadim geleneklerimizi yaşatma hem de gençlerimizi sporla buluşturma işlevleriyle bu çerçevede takdirle takip ediyoruz’ dedi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal