86 Model Tofaş Kartal Türkiye'de Tek! Bursa'da Yaşayan Usta Çocukluk Hayalini Gerçekleştirdi

Bursa’da yaşayan Soydan Demir'in çıraklığındaki hayalim dediği 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete çevirdi. Demir’in 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete dönüştürdüğü halini görenler şaştı kaldı.

17.12.2021-16:05 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-16:50)

Bir dönemin en çok sevilen otomobillerinden olan Murat 124, Murat 131, Tofaş Doğan SLX, Tofaş Şahin ve Tofaş Kartal modelleri ile şimdilerde değişik parçalar eklenerek farklı görünüm elde ediliyor. Yapılan bu değişimleri Türk ustalar, kendilerine ait Youtube, Twitter, Instagram gibi sosyal medya mecralarından paylaşım yapmaya devam ediyor. Son olarak Bursalı oto sanayii ustası Soydan Demir’in yaptığı değişim paylaşımı sosyal medyada çok konuşuldu. Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 50 bin TL harcayan Demir, 2 yıl boyunca çalışmalarını sürdürdü. Bursalı usta Soydan Demir, ‘Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim’ ifadelerini kullandı. 

Bursa’da yaşayan Soydan Demir, otomobil tamiri işiyle uğraşıyor. Otomobil tamir ustası olan Demir’in çıraklık döneminde gerçekleştirmek istediği bir hayal vardı. Bu hayali uğruna yıllarca çalışıp didinen 43 yaşında Soydan Demir, 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete dönüştürdü. 


Demir, çıraklık döneminde hayalim dediği 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete çevirdi. Demir’in 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete dönüştürdüğü halini görenler bir daha baktı. 

ÇOCUKLUK HAYALİNE KAVUŞTU

Bursa’da otomobil tamir ustası Soydan Demir, çocukluk hayalim dediği 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini kamyonete çevirmesi sırasında, aracın trafiğe çıkmasına kadar 2 yıl süre devamlı olarak çalıştığını ifade eden Demir, ‘Çocukluk hayalime kavuştum. Bu aracı yapmam 50 bin lirayı buldu’ dedi. 


Yaşadığı kentte çocuk yaşından beri otomobil tamirciliği yaptığını dile getiren Soydan Demir, çıralık dönemlerinde kendi aracını üretmenin hayalini kurduğunu söyledi. Çocukluğundan itibaren 20 yılının otomobil servislerinde geçtiğini anlatan Demir, daha sonra işinden ayrılarak kendi tamir dükkanını açtığını ifade etti. 

PROJEYİ ÇİZDİ İŞE KOYULDU

Otomobil tamir ustası Soydan Demir, 20 yıl sonunda kendi açtığı atölyede çocukluk hayalim dediği 86 model Tofaş Kartal marka otomobilini çift kabin kamyonete dönüştürmek için projesini çizerek tasarladı. 

Çizdiği plan doğrultusunda çalışmalara başlayan Demir, hayali için 35 bin lira harcayarak projeyi 2 yılda tamamladığını belirtti. Soydan, projesinde tasarladığı 3 kapılı çift kamyoneti ruhsata işletmek için ise yaklaşık 15 bin lira harcadığını ifade etti. 

ALLAH BANA BU İMKANI TANIDI

Yaşadığı kentte çocukluk yaşında oto tamirciliğine başladığı belirten Demir, çıraklık döneminde herkesin bir hayalinin olduğunu söyledi. Demir, ‘Genellikle imkansızlıklardan dolayı yapılamaz. Allah bana bu imkanı tanıdı. Kendi mücadelem, emeğim ve esnaf arkadaşlarımın desteğiyle hayalimi gerçekleştirdim. 1986 model kuş serisinden bir aracım vardı. Hayalimi bu araçla gerçekleştirmek istedim. İlk başta projeyi kendi kafamda tasarladım.


Beni tek üzen ticari araca dönüştüğü için artan sigorta bedeli oldu, ancak bu emeklerimin karşılığında onu da gözüm görmüyor. Toplam maliyet 50 bin liraya ulaştı, bunun içinde en büyük payı ise ruhsat işlemlerine ayırdım.’ ifadelerini kullandı.

ARAÇ YAPIMININ TOPLAM MALİYETİ 50 BİN TL

20 yıllık otomobil servisliğinde çalıştıktan sonra kendi iş yerini açtığını belirten Demir, çıraklıktaki hayalini gerçekleştirmek için çok çaba sar ettiğini ifade etti. Demir, ‘Önce bu aracı ortadan ikiye kestim. Ön taraf orijinal haliyle kalırken arka tarafı çift kabin kamyonet olarak yeniden yaptım. Projemi tamamlayıp fiziken ve yasal olarak trafiğe çıkabilir hale getirmem yaklaşık 2 yıl sürdü. 6 ay kadar ruhsat işlemleriyle uğraştım. Şu an diğer tüm araçlar gibi trafiğe çıkabiliyor ve muayeneden geçiyor. 


Beni tek üzen ticari araca dönüştüğü için artan sigorta bedeli oldu, ancak bu emeklerimin karşılığında onu da gözüm görmüyor. Toplam maliyet 50 bin liraya ulaştı, bunun içinde en büyük payı ise ruhsat işlemlerine ayırdım’ diye konuştu.  

HERKES ÇOK BEĞENİYOR

2 yıldır bu araç için çalıştığını söyleyen Demir, yaptığı aracın herkes tarafından çok beğenildiğini söyleyerek, ‘Müşterilerimden ve usta arkadaşlarımdan isteyen çok oldu. Sanayide gezerken en az 10 kişi durdurup nasıl ve neden yaptığımı soruyorlar. Bazen fotoğrafını çekiyorlar, bunlar bana büyük haz veriyor. Buna harcadığım parayla lüks bir araç alabilirdim, ama bu içimden gelen bir şeydi, bir çocukluk hayaliydi. 'Ben bunu yaptım' diyerek ustalığımı ön plana çıkarmak da çok önemliydi. Bunu yapmasaydım Türkiye'de tek olan bu araca binemezdim. Bu araç, Türkiye'de yalnızca bende var. Ben bu arabaya zevkle biniyorum’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal