8 Ay Sonra Yurt Dışından İlk Umre kafilesi Suudi Arabistan'a Vardı

Suud idaresi, sekiz ay önce ertelenen umre ziyaretlerine yeniden izin verilmesinin ardından yurt dışından ilk umre kafilesinin ülkeye vardığını açıkladı.

02.11.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-09:12) 8 Ay Sonra Yurt Dışından İlk Umre kafilesi Suudi Arabistan'a Vardı

Koronavirüs pandemisi sebebiyle bu sene hac ibadeti yalnızca Suudi Arabistan'da yaşayan kişilerle kısıtlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayları alınmamıştı.

Suudi Arabistan yetkilileri mart ayının başlarında koronavirüs sebebiyle umre ziyaretlerini ertelemiş, 4 Ekim tarihinde de ülkede olanlar için umre ziyaretlerini tekrar başlatmıştı.

Suud idaresinin, 23 Eylül tarihinde yaptıkları açıklamada, ülke içinden umre yapacaklar için 4 Ekim tarihinden itibaren Mekke'de, Kabe'nin de içinde olduğu Mescid-i Haram'ın % 30'luk kapasite ile (günlük altı bin kişi için) açılacağını, 18 Ekim tarihinden itibaren de Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'deki Ravza-i Şerif'in % 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceğini belirtmişti.

Kasım ayının başı itibariyle de hem yurt içi hem de yurt dışından umre ve ibadet için gelen kişilerin alınmaya başlanacağını ifade eden kaynaklar, bu noktada Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'nin koronavirüs tedbirleri alınarak tam kapasite ile ibadete açılacağını belirtmişti.

İLK KAFİLE SUUDİ ARABİSTAN'DA

Suudi Arabistan, koronavirüs sebebiyle hemen hemen sekiz ay önce ertelenen umre ziyaretlerine izin verilmesinin akabinden yurt dışından ilk umre kafilesinin ülkeye vardığını açıkladı.

Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) haberine bakıldığında, Endonezya ile Pakistan'dan gelen ilk umre kafilesini götüren uçaklar Cidde şehrindeki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

ÜÇ GÜN KARANTİNA

Suudi Arabistan Hac ile Umre Bakanlığı da koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen umre yapacakların üç gün karantina altında tutulacaklarını ve sonrasında umre ibadetlerini yapacaklarını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal