Suudi Arabistan Umre Ziyaretlerinin Başlayacağını Duyurdu

Koronavirüs salgınından ötürü önce tamamen kapanan sonrasında başlayan normalleşme sürecinde ise kısmen ziyarete açılan kutsal topraklar, dışarıdan gelen misafirlere de kapılarını açacak. Suudi Arabistan, umre ziyaretlerinin başlangıcı için 4 Ekim'i gösterdi.

23.09.2020-08:11 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-07:57) Suudi Arabistan Umre Ziyaretlerinin Başlayacağını Duyurdu

Koronavirüs salgını nedeni ile 6 aydır durdurulan umre ziyaretleri yeniden başlayacak. Bu doğrultuda açıklama yapan Suudi Arabistan, umre ziyaretlerini 4 Ekim'den itibaren kademeli olarak başlatacağını açıkladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansına göre, İçişleri Bakanlığı, 4 Ekim'den itibaren ülke içinden umre yapmak isteyenler için Mescid-i Haram'ın kapasitesinin yüzde 30'unun (günlük 6 bin kişi) açılacağını, 18 Ekim'den itibaren ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki Ravza-i Şerif'in yüzde 75 kapasiteyle ziyaretçileri kabul edeceğini dile getirdi.

SUUDİ ARABİSTAN DIŞINDAN UMRE ZİYARETLERİ İÇİN KARAR

Suudi Arabistan dışından yapılması planlanan ziyaretler için Kasım ayının başlangıcın gösteren Bakanlık, bu tarih itibariyle yurt içi ile yurt dışından umre ve ibadet için gelenlerin kabul edilmeye başlanacağını işaret etti.

Aynı açıklamaya göre, bu aşamada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi, Kovid-19 önlemleri alınarak tam kapasiteyle ibadete açılacak.

Bu duyuru yapılırken dışarıdan gelecek ziyaretçilerin Kovid-19 riski bulunmayan ülkelerden alınacağı aktarıldı.

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadeti sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal