7-25 yaş öğrencilere 1.611 TL nakit destek geldi! SED destek ödemeleri duyuruldu! İhtiyaç sahibi öğrenciler için başvuru şartları belli oldu

SED destek ödemeleri için devlet konu hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal ve Ekonomik destek hizmet ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelere yapılacağı belirlenirken çocuklar için verilecek tutarlar ise belirlendi. Ekonomik destek alan kişiler üzerinden düzenli olarak incelemelere tabi tutulacaktır. 1611 TL verilecek olması üzerine karşılıksız yapılması da fazlasıyla ilgi gördü. SED destek ödemeleri kimlere verilecek? SED ödemeleri ne kadar?

18.06.2022-13:11 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-13:37) 7-25 yaş öğrencilere 1.611 TL nakit destek geldi! SED destek ödemeleri duyuruldu! İhtiyaç sahibi öğrenciler için başvuru şartları belli oldu

7-25 yaş aralığında öğrencilere geri ödemesiz 1.611 TL verileceği belirlendi. Hükümetin ele aldığı SED ödemeleri için yeni gelişmeler vatandaşlarla paylaşıldı. Aynı hane içerisinde yer çocuk için ödemeler yapılacaktır. SED ödemeleri yükseltilirken ne kadar olduğu da araştırılmaya başlandı. İşte, SED ödemeleri hakkında merak edilenler haberimizde

1.611 TL ödeniyor

Hükümet tarafından yayınlanan SED için hizmetinden 144 bin çocuğun yararlanacağı Bakan Derya Yanık tarafından duyuruldu. Her çocuk için ödenecek ortalama tutar 1259 TL ile 1611 TL arasında farklılık gösterecektir. Bu tutarlar ise kişinin ekonomik durumu göz önünde bulundurularak hesaplanacaktır.

Destek ödemesi nasıl kesilir?

Sürekli olarak verilen ekonomik destekler kişilerin 3 aylık dönemler olarak takipleri sürdürülür. Destek yapılması için en başta belirlenen nedenin ortadan kalması halinde ve hayatını kendi geçindirebilecek duruma gelmesinde destek iptal edilecektir.

SED ödeme şartları

Ekonomik destek hizmeti ne şekilde yapılır?

Ekonomi k destekler belirlenen kişiler için nakit olarak verilirken geçici ekonomik destek ise yılda 1, en fazla defa gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra süreli olarak verilen ekonomik destekler için onaylandığı halde her hesaplara yatırılmaktadır.

Kimler sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlanabilir?

- Yetkili kişiler tarafından bakım tedbiri verilenlere sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve destek verilmesi halinde ailesi ya da yakınları yanında verilebilecek çocuklar.

- Maddi durumu olmayanlar destek görmedikleri durumlarda korunmaya muhtaç hale gelerek haklarında bakım tedbiri çıkarılmadan sosyal ve ekonomik destek hizmetinden fayda görerek aile ya da yakınları tarafından bakılan çocuklar.

- Bakım tedbirleri doğrultusunda yaş sınırlarına ulaşmaması halinde sosyal hizmet kuruluşlarında ya da koruyucu aile yanından ayrılanlara eğitiminin yanı sıra iş imkanı içim kurslar verilerek muhtaç halde olan çocuklar.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal