3 Malzeme İle El Kremi Yapımı

Bu dönemde ellerimizi oldukça fazla yıkıyoruz ve dezenfektan kullanıyoruz. Her zamankinden daha fazla kuruyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu el kremi tarifi ile ellerinizi onarabilirsiniz. Evde krem nasıl yapılır? Ev yapımı krem tarifi.

01.03.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-17:27) 3 Malzeme İle El Kremi Yapımı

Her zamankinden daha fazla kuruyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu el kremi tarifi ile ellerinizi onarabilirsiniz.

Ellerinizdeki yıpranmış görüntüyü ve kurumayı onaracak bu losyonu yapmak için ihtiyacınız olan sadece 3 malzeme: bunlar, gliserin, limon suyu ve gül suyu. Gliserin, cildinizi yumuşatarak nemi hapseder ve kuruluk kaynaklı oluşan çatlakları onarır. Aynı zamanda ciltteki yaraları iz bırakmadan çabuk iyileştirmek için de kullanılan gliserin, suyun buharlaşmasını önleyerek cildinizin her daim nemli kalmasını sağlar ve cilt bariyerini güçlendirir. Limon suyu ise doğal bir parlatıcı görevi görerek cildi aydınlatır, kuru ciltleri nemlendirir ve tırnakları güçlendirir. Cilt bakımında yıllardır bir sürü kadının favorisi haline gelen gül suyu da cildin pH dengesini koruyarak cildi yatıştırır ve nemlendirir. 

MALZEMELER

2 yemek kaşığı gliserin

2 çay kaşığı limon suyu

7-8 damla gül suyu

HAZIRLANIŞI

Gliserin ve limon suyunu bir kâsede karıştırdıktan sonra gül suyunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra losyonunuzu hava geçirmeyen bir kavanoza boşaltın. Bu şekilde losyonunuzun daha uzun süre bozulmadan dayanmasını sağlayacaksınız. Son olarak da nemlenmiş ellerin keyfini çıkarın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal