3 kişi scooter’a bindiler: Bebeğin hayatını da riske ettiler

Günümüzde birçok şehirde yaygınlaşan scooter kullanımı, zaman zaman ölümleri de beraberinde getiriyor. Adana’nın Şehitler Bulvarı’nda biri bebek olmak üzere 3 kişilik ailenin tek scooter ile yaptığı yolculuk, akıllara Antalya’da iki lisenin hayatını kaybettiği scooter kazasını getirdi. İşte ayrıntılar...

27.10.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:53)

Şehir içlerinde pratik ve ekonomik ulaşım imkanı tanıyan elektrikli scooter’lar, önlem alınmadığı takdirde adeta bir ölüm kapanına dönüşüyor. Scooter kullanan kişilerin karıştığı kazalarda ölüm ve yaralanma sayılarının artmasına rağmen  Adana’nın Şehitler Bulvarı’nda biri bebek olmak üzere 3 kişilik ailenin tek scooter ile yaptığı yolculuk bu olaylardan ders alınmadığını gösterir nitelikteydi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepkilere neden oldu.

3 kişi scooter’a bindiler

Akşam gazetesinin haberine göre; Çukurova'daki Mahfesığmaz Mahallesi Şehitler Bulvarı'nda scooter'da bir erkeğin, kucağında bebek bulunan kadınla yolculuğu cep telefonu kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepkilere neden oldu.

3 kişi scootera bindiler

Görüntüler akıllara Antalya’da scooter nedeniyle hayatını kaybeden 2 liseliyi getirdi.

Antalya’da 2 liseninin öldüğü kazayı hatırlattı

Antalya'da 22 Ekim gecesi scooter'daki liseliler Mahmut Y. Balcı (18) ile Ada Kayahan'ın (17) öldüğü kazada, otomobilin 53 metre fren yaptığı belirlendi. Tutuklanan sürücü M.Can Gülmez, 80 km hızla gittiğini söylemişti. 

Antalya scooter kazası

Polisin yaptığı fren izi ölçümünü delil olarak gösteren aileler, sürücünün hızının daha fazla olduğunu ileri sürdü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal