DNA testi için gelmişlerdi: 186 milyon liralık miras aldılar

İzmir’de yaşayan iş insanı Zeki Sabuncu, A.Ç. isimli kadınla yaşadığı ilişkiden doğan iki çocuğunu nüfusuna almamak için Hollanda’ya kaçtı. Bugün yetişkin olan iki kardeş ise babalık davası açtı. Dava kapsamında yapılan DNA testi sonucunda Sabuncu'nun biyolojik babaları olduğu belirlenen iki kardeşin, 186 milyon lira serveti olan Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verildi. İşte diğer detaylar...

27.10.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:53) DNA testi için gelmişlerdi: 186 milyon liralık miras aldılar

İzmir’de müteahhitlik yapan 52 yaşındaki iş insanı Zeki Sabuncu, 1991 yılında dini nikahla evlendiği A.Ç. ile birlikte yaşadığı 7 yılda 30 yaşındaki B.Ç ve 24 yaşındaki T.Ç adında iki çocuk sahibi oldu. Büyük olanın kız, küçüğün ise erkek olduğu iki kardeşin doğumundan sonra A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti. Bugün yetişkin olan iki kardeş ise babalık davası açtı. Dava kapsamında yapılan DNA testi sonucunda Sabuncu'nun biyolojik babaları olduğu belirlenen iki kardeşin, 186 milyon lira serveti olan Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verildi.

Yurtdışından ilk kez DNA örneği alındı

Sabah gazetesinin yer verdiği habere göre; Mahkeme, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye'de bir ilke imza atıp Rotterdam Başkonsolosluğu'na, Sabuncu'dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı. Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi. Sabuncu, geçen nisan ayında Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Böylece Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurtdışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu. 24 yıl sonra kaçak babadan alınan DNA örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

DNA testiyle gelen miras

Yapılan test sonucu Sabuncu'nun T.Ç. ile ablası B.Ç.'nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme, abla ve kardeşin Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

Testten kaçış artık yok

Davanın avukatı Varol Turbay, "Türkiye'de devam eden bir davada yurtdışında ilk kez DNA alınmış oldu. Hollanda polisi, Zeki Sabuncu'yu bir hafta içinde yakalayarak DNA örneğini alıp Türkiye'ye gönderdi. İzmir Adli Tıp Kurumu da çok seri bir şekilde sonuç bildirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi çok iyi çalışıyor. Yurtdışında yaşayan babalar artık DNA testinden kaçamayacak. Açılan manevi tazinat davası sürüyor" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal