Avrupa ülkeleri çıkış yolu arıyor: Enerji krizinin en vurduğu yer belli oldu

Avrupa ülkelerinde faaliyette olan metal, kimyasal ve gaz üreticileri, enerji ve hammadde maliyetinin yükselmesi sebebiyle ağır sanayi alanında küçülme yaşanabileceği uyarısında bulundu. Detaylar haberimizde...

27.10.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:54)

Rusya’ya Ukrayna’ya saldırısı sebebiyle ağır yaptırımlar uygulayan Avrupa ülkeleri, Rusya’nın buna karşılık olarak enerji akışını kesmesi sebebiyle ciddi bir enerji kriziyle karşı karşıya kaldı. Pek çok Avrupa ülkesinde enerji maliyetleri tavan yaparken, bazı metal, kimyasal ve gaz üreticileri enerji ile beraber hammadde maliyetinin yükselmesi sebebiyle ağır sanayi alanında küçülme yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa ülkeleri çıkış yolu arıyor

Akşam gazetesinin haberine göre; Avrupa'da alışılmadık bir şekilde sıcak bir ekim ayı yaşanırken ılıman bir kış tahmini gaz fiyatlarını düşürdü. 

Enerji krizi

Fakat İsviçre'deki bir bankanın kıdemli analisti bu durumun Avrupa'yı kurtaramayacağını belirtirken, "Ilıman bir kış tek başına Avrupa'da günü kurtaramaz. Büyüme yavaşlıyor, Avrupa Merkez Bankası sıkılaşıyor, tek para birimi zayıf kalıyor." dedi.

Enerji krizinin en vurduğu yer belli oldu

Son yılların en ciddi enerji kriziyle karşı karşıya kalan Avrupa’da kimya alanında üretim yapan şirketler,  gazı üretim için hammadde ve enerji kaynağı olarak kullandıkları için enerji krizinden en çok etkilenenler arasında ilk sırada yer alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal