3 Bin bekçi alımı ne zaman başlıyor? EGM 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alacak! Resmi Gazete’de yayınlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bekçi alımlarını ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı.

04.03.2022-18:16 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-18:42) 3 Bin bekçi alımı ne zaman başlıyor? EGM 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alacak! Resmi Gazete’de yayınlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Cumhurbaşkanı Karanamesi ile taşra teşkilatında görev alacak 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. EGM'nin 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi alınacağına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrasında bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. 

Bekçi alımına ilişkin kararname

Bekçi alımına ilişkin kararname 2

Bekçi alım sınavı nasıl yapılıyor?

Bekçi olmak isteyen adaylar yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına girmek zorundadır. İlk önce yazılı sınava girecek olan bekçi adayları 100 puan üzerinden yapılan sınavda en az 50 puan almaları gerekir. Yazılı sınavda adaylara 100 soru sorulur ve cevaplamak için 120 dk. verilir. Yanlış verilen cevaplar doğru cevapları etkilemez. Yazılı sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür alanında sorular yer almaktadır. Yazılı sınavdan geçer not ala adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmek için hak kazanırlar. 

Yazılı sınavı geçen bekçi adayları fiziki yeterlilik sınavına girer. Fiziki yeterlilik sınavında adayların fiziki durumları ve kabiliyetleri ölçülür. Fiziki yeterlilik sınavında adaylar 7 aşamalı bir parkurda sınav olur, sınavda 60 puan ve üstü alan adaylar başarılı sayılır. 

Bekçilik için başvuru şartları nelerdir?

-T.C. vatandaşı olmak 

-En az lise ya da dengi bir okuldan mezun olmak

-167 cm boyundan kısa olmamak 

-Beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması

-31 yaşından gün almamış olmalı

-Ağır hapis, altı aydan uzun süren hapis ya da affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, ya da yüz kızartıcı başka bir nedenden hapis cezasından hükümlü bulunmamak

-Silah taşımaya ya da silahla görev yapmaya hukuki bir engel bulunmaması

-Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanıldığı için tedavi görmüş veya görüyor olmamak 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal