Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi adaylarına sevindiren haber!

Binlerce vatandaş 3 bin bekçi alımının ne zaman olduğunu merak ediyor. Güvenlik Genel Müdürlüğü bekçi alımı müracaatı nasıl yapılacağı son günlerde en çok araştırılan konular arasında. EGM 3 bin bekçi alımı müracaat şartlarının neler olduğunu açıkladı. İşte bekçi alımlarıyla ilgili tüm şartlar..

04.03.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-12:33) Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi adaylarına sevindiren haber!

Günün ilk saatlerinden itibaren ülkemizden yüzlerce kişi 3 bin bekçi alımı ne zaman sorusuna yanıt aramaya başladı. Bekçi olmak isteyen vatandaşların beklediği alım haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Söz konusu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

Üç bin bekçi alımı için tarih belli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre 4 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de 2022 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım ilanı yayımlandı. Bekçi olmak isteyenler için 2022 yılındaki bekçilik yazılı deneme sınavı 6 Mart 2022 Pazar günü aynı saatte 81 farklı ilde düzenlenecek. Yapılacak olan bu sınav ile adayların seviyesi ölçülecek.

Söz konusu sınavda başarılı olamayan adaylar fiziksel parkur ve sözlü mülakat seviyelerine geçemeden maalesef elenecek.

Daha önceki alımlarda adaylarda aranan şartlar ise şöyleydi;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

- Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

- En az 167 cm boyunda olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,

- Başvuru yaptığı İstanbul il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış

- Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak.

2022 yılında bekçiler ne kadar maaş alacak?

2022 yılında Çarşı ve Mahalle bekçisi olarak görev yapan personellerin alacakları maaşların şu şekilde olması beklenmektedir:

- İlkokul mezunu bekçi 6 bin 535 Türk Lirası

- Lise mezunu bekçi 6 bin 767 Türk Lirası

- Üniversite mezunu bekçi 7 bin 074 Türk Lirası


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal