26 Ocak 2023 Regaip Kandili mesajları: En güzel, anlamlı, hadisli, kısa, yeni Regaip Kandili sözleri

Yeni yılın ilk kandili olan Regaip Kandili’nin kutlamak için internet üzerinden en güzel mesajlar ve sözler araştırılıyor. Müslümanların araştırmaya devam ettiği en güzel, anlamlı, hadisli, kısa, yeni Regaip Kandili sözleri ve mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.

26.01.2023-11:35 - (Son Güncelleme: 26.01.2023-11:35) 26 Ocak 2023 Regaip Kandili mesajları: En güzel, anlamlı, hadisli, kısa, yeni Regaip Kandili sözleri

Üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandili’nin getirdiği huzur ve mutluluğu sevdikleriyle paylaşmak isteyen milyonlarca müslüman Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden sevdiklerine en güzel, anlamlı, hadisli, kısa, yeni Regaip Kandili sözleri ve mesajlarını göndermek için araştırmalarına devam ediyor. 

26 Ocak 2023 Regaip Kandili mesajları ve sözleri

- Allah’ın ilahi nimetleri, evinizi ve kalbinizi neşe ile doldursun ve başarı için daha yeni fırsatlar sunsun. Regaip Kandiliniz kutlu olsun.

- Eğilerek yükselmenin adıdır namaz. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

- Kandil gecesinin kıymeti çoktur. Kur’an dan değerli bir kitap yoktur. İslami şiirler düşmana ok’tur. Kandil kıymetlidir gafletten uyan… Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

- Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

Regaip Kandili

- Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katında iletilmesine vesile olan Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

- Kim iyilik yaparak kendini Allah'a teslim ederse şüphesiz ki en sağlam kapıya tutunmuştur. İşlerin sonu ancak Allah'a varır. Kandiliniz mübarek olsun.

- Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir." Regaip Kandiliniz mübarek olsun. Hayırlı Kandiller!

- Taşı mücevher, toprağı insan eden Allah'ım! Zerreyi güneş, damlayı deniz eden Allah'ım! Herkesin sıkıntısını çözen, zorluklarını kolaylaştıran Allah'ım! Bizlere razı olacağın, sana layık ameller işlemeyi nasip eyle... Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

- Regaip kandili mesajları yüreklerde kim bilir ne acılar, ne umutlar ve ne kırgın hayaller var. Rabbim hiçbirinizin umutlarını soldurmasın. Amin. Regaip kandiliniz mübarek olsun.

- Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak gibi yağdığı bu gecede dualarınızın kabul olması dileğiyle... Kandiliniz mübarek olsun!

Regaip Kandili-1

- Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.

- Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim… Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım…

- Mübarek Regaip Kandilinde yaptığınız tüm duaları Allah kabul etsin. Hayırlı kandiller!

- Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Regaip Kandiliniz kutlu olsun.

- Ey rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizi kötülüklerden sana sığınıyoruz.

Regaip Kandili önemi nedir?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaib Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir. Regâib kelimesi Kur'an'da "Regaib" şeklinde geçmemektedir. Ancak "reğabe"den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân'da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe"nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır. Terim olarak Regâib, Türkçe'de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir.Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah'a ibadet edilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal