24 yıldır trafiğe çıkmıyordu! 1991 model Tofaş rekor fiyata satıldı!

Araç piyasasına bir dönem adından söz ettirmiş 1991 model otomobil, 24 yıldır trafiğe çıkmıyor. Fabrikadan adeta yeni çıkmış gibi olan araç 250 bin liraya yeni sahibine satıldı.

20.05.2022-16:42 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-17:48)

Türkiye’de en çok satışı yapılan araçlardan biri olan Tofaş’ın Doğan L model otomobil rekor fiyattan yeni sahibine satıldı. Aracın dışı görünümü, iç tasarımı ve motor sağlığı fabrikadan ilk çıktığı gibi sapasağlam. Fabrikadan adeta yeni çıkmış gibi olan araç 250 bin liraya yeni sahibine satıldı. Araç piyasasına bir dönem adından söz ettirmiş 1991 model otomobil, 24 yıldır trafiğe çıkmıyor. 

"250 bin liraya aldık"

Klsik araba meraklısı olduğunu vurgulayan Sedat Oymak, “Aynı araçların Murat 131 Murat 124 serisi var bizde. Onların yanına da bunları almaya karar verdik. Koleksiyonumuza bir araç daha kattık.  Bu arabanın da sıfır olması bizi çok cezbetti. Fiyat olarak bu arabayı 250 bin liraya aldık. Emsali ve benzeri olmadığı için Türkiye’deki tek sıfır araç olduğu için o parayı verdik” ifadelerini kullandı.

Tofaş Doğan L 1991

"Dostane bir ticaret oldu"

Fatih Yunus Güzel konuyla ilişkin, “250 bin liraya verdik aracı dostane bir ticaret oldu. Yoksa değeri biçilecek bir araç değil ama değerini bilen bir insana gittiği için fiyat da ikinci planda kaldı.  Kendi araba koleksiyonuna bunu da kattı.” açıklamalarında bulundu.

24 yıldır trafiğe çıkarılmadı emsali yok

Doğan-L aracının 7 bin 779 kilometrede olduğunu anlatan Güzel, “Hata, boya, ezik, çizik yok. Fabrikadan çıktığı gibi bir araç yaklaşık bir buçuk yıldan beri de bendeydi. İçeride sehpanın üzerinde yatıyordu sıfır araç neyse o. Bir yerinde hata, kusur, deformasyon yok. Aracına a’dan z’ye kefilim” şeklinde konuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal