Tofaş Üretimi Durdurmaya Karar Verdi

Ürün tedarik etmede problem yaşayan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, yarın itibariyle üretimini 2 hafta süre ile durdurmaya karar verdi.

18.03.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-12:29) Tofaş Üretimi Durdurmaya Karar Verdi

Mikroçip tedarik problemi bütün dünyayı tesiri altına almaya devam ediyor. Türkiye'de olan fabrikalara da yansıyan problem şimdi de Tofaş'ta. Tofaş yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, mikroçip tedarik problemi sebebiyle üretime ara verildiği açıkladı.

Tofaş 19 Mart tarihinde mesai bitiminin ardından iki hafta süre ile üretimi durdurmaya karar verdi. 5 Nisan 2021'de de üretim tekrar başlayacak.

Tofaş, Fiat marka araçların üretimini yapıyor. Egea, Ducato, Doblo,Fiorino benzeri modellerin üretimi Türkiye'de yapılıyor.

Tofaş'ın KAP’a yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

 “Bünyesinde söz konusu mikroçiplerin kullanıldığı bazı parçaların yurtdışından tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar sebebiyle 19 Mart 2021 akşamı mesai bitiminden 5 Nisan 2021 tarihine kadar iki hafta süreyle fabrikamızda üretim faaliyetlerine ara verilecektir.”

KAP'a yapılan açıklamaya göre, kararın tesirinin asgari düzeyde tutulması için, üretime ara verilen zaman zarfında üretim tesislerinin bir takım periyodik bakım faaliyetleri yapılacak. Firmanın üretim haricinde kalan operasyonları çalışmalarını sürdürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal