2024 kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Kurban Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğu sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kurban kesme ibadetlerini yerine getirmek isteyen kişiler araştırmalarını sürdürüyor. Peki 2024 kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte soruların yanıtları…

19.04.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-11:05)

Kurbanlık fiyatlarının 2024 yılında ne kadar olacağı sorusu, Haziran ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Et fiyatlarına gelen zamların ardından küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının önümüzdeki bayramda zamlanması bekleniyor.

2024 kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

2024 yılına gelindiğinde, et fiyatlarındaki artışlarla birlikte Kurban Bayramı'nda kurbanlık fiyatlarında önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Bu yıl için ortalama bir kurbanlığın fiyatının 80 bin ile 120 bin lira arasında olması öngörülüyor.

2024 kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Özellikle küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatlarında da artış bekleniyor. Tahminlere göre, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatı 250-260 TL civarında olacak. Geçtiğimiz yıllarda ise bu fiyatlar daha düşüktü. Örneğin, geçen yılın Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanların fiyatı 7 bin TL'den başlarken, büyükbaş hayvanlar 84 bin TL'den satışa sunulmuştu. Canlı kilo fiyatları da 140-160 TL aralığında değişiyordu. Artan maliyetler ve talepteki artış, kurbanlık fiyatlarında bu yılın daha yüksek olmasına neden olabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal