İstanbul'da yağış ve trafik yoğunluğu: Anadolu ve Avrupa yakasında ilerleme durdu!

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağışlı hava, trafikte yoğunluğa neden oldu. Yağışın etkisiyle birlikte, kentin ana arterlerinde yavaşlayan trafik, sürücüleri zor anlar yaşatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre, Anadolu Yakası'nda yüzde 72, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 58 oranında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

19.04.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-15:38)

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda, Kadıköy'den Kartal'a kadar olan bölümde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Avrasya Tüneli girişinde araç yoğunluğu gözleniyor. TEM Otoyolu'nda ise Ataşehir, Ümraniye, Kavacık, Sancaktepe mevkileri ve Çamlıca gişelerde araçlar yavaş ilerliyor. Ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde de yoğunluk dikkat çekiyor.

Avrupa Yakası'nda trafik sıkışıklığı

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda, Yenibosna'dan Topkapı'ya kadar olan bölümde araçlar ağır ilerliyor. Saadetdere mevkisinden başlayan trafik sıkışıklığı Bakırköy'e kadar devam ediyor. TEM Otoyolu'nda ise Bahçeşehir bölgesinde Ankara yönünde trafik ağır seyrediyor. Yağışın etkisiyle bazı bölgelerde trafik kazaları meydana geldi. Kazalar nedeniyle trafikte yavaşlama yaşanırken, sürücülerin dikkatli olmaları gerekiyor. Öte yandan, işe gitmek için otobüs ve metrobüs duraklarına yönelen vatandaşlar da yoğunluk oluşturdu.


Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluğu Haritası'nda, Anadolu Yakası'nda yüzde 72, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 58 oranında trafik yoğunluğu tespit edildi. Bu yoğunluklar, sürücülerin alternatif yolları tercih etmelerini ve trafik kurallarına uymalarını gerektiriyor.İstanbul'da yağışlı hava ve trafik yoğunluğu, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücülerin daha dikkatli ve sabırlı olmaları, trafik kurallarına uymaları ve alternatif yolları tercih etmeleri önem taşıyor. Ayrıca, vatandaşların toplu taşıma araçlarını yoğun olarak kullanmaları ve trafikte oluşabilecek sıkışıklıklara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal