Tartışmalara nokta koyan basın açıklaması geldi: Beypazarı maden suları Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur

Beypazarı maden suyu hakkında, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından yapılan 'sağlığa zararlıdır' iddiaları gündem olmuştu. Beypazarı ekibi kendilerine gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu Haber365 ekibi ile paylaştı. İşte detaylar…

19.04.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-10:57) Tartışmalara nokta koyan basın açıklaması geldi: Beypazarı maden suları Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur

İsviçre Federal Gıda Güvenliği geçtiğimiz günlerde X platformu üzerinden Beypazarı maden suyunun içerisinde yüksek miktarda bor tespit edildiği, bu nedenle Beypazarı sodanın tüketilmesinin yasaklandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "Kamuoyuna uyarı: Bor elementi doğal olarak yer altı suyunda ve dolayısıyla kayalardan ve topraktan yıkanabildiği için maden suyunda da bulunur. Borun fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle uzun vadede sağlık riski göz ardı edilemez." ifadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili Beypazarı ekini ile iletişime geçen Haber365, yetkililerden gelen açıklamayı aktararak, Beypazarı maden suyu markasının Sağlık Bakanlığı’na bağlı olduğu, ülkemizde üretim kriterlerinde bor değerlendirme limiti olmadığı, yapılan testlerde Beypazarı maden suyu içerisinde bulunan bor miktarının sağlığa zarar olmadığını aktardı. 

Beypazarı basın açıklaması

Beypazarı maden suları Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur

Beypazarı yetkililerinden bugün gelen yeni basın bülteninde ise; “Tartışmalara konu olan ve talebimiz üzerine tarafımıza yeni gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu şeffaf bir şekilde bizzat paylaşmak istedik. (Ek-1) 

Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. 

Doğal maden suyumuz, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir. 

Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir. 

Bu süreçte markamıza destek olan bilinçli ve değerli tüketicilerimiz ile basın mensuplarımızın ilgisine teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. “ ifadeleri yer aldı. 

Beypazarı Maden Suyu sağlığa zararlı mı?


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal