2024 asgari ücret net ne kadar olacak? Asgari ücret zammı yüzde kaç olacak? Asgari ücret için geri sayım başladı

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2024 asgari ücret rakamı konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki 2024 asgari ücret net ne kadar olacak? Asgari ücret zammı yüzde kaç olacak? İşte asgari ücrette son gelişmeler…

24.10.2023-16:39 - (Son Güncelleme: 24.10.2023-17:28)

Asgari ücrete yapılacak zam için geri sayım sürüyor. Yüzbinlerce vatandaşı doğrudan, milyonlarca vatandaşı ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücret zammının yüzde kaç olacağı merakla beklenirken uzmanlardan konu hakkında tahminler üst üste geliyor. 2024 asgari ücret rakamı için son kararı Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek. Peki 2024 asgari ücret net ne kadar olacak? Asgari ücret zammı yüzde kaç olacak?

Bakan Işıkhan: Asgari ücret üzerindeki yükü hafifleteceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmeleri öncesi işverenlere mesaj verdi. "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" diyen Işıkhan, yıl sonunda asgari ücret üzerinde bu yükü hafifletmenin önemli bir gündemleri olduğunu söyledi.

2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

2024 asgari ücret net ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı Aralık ayında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında belirlenmektedir. Hatırlanacağı gibi Temmuz ayı ara zammında net asgari ücret 8 bin 506 liradan, 11 bin 402 TL'ye yükseltilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" dedi. Bu tahmine göre 6 aylık artış oranı tahmini yüzde 38 civarında kaydedilecek. Bakan Işıkhan'ın "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" açıklaması göz önünde tutulduğunda asgari ücret zammıyla ilgili yüzde 40 oranında zam gelmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

Asgari ücrete yüzde 40 oranında zam yapılması halinde asgari ücret 15 bin 962 liraya yükselmiş olacak. Hemen belirtleim ki, kesin oran Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda alınacak kararla netleşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak. Asgari ücret tespit komisyonu Hükümetten 5 temsilci, İşveren Sendikası’ndan 5 temsilci ve İşçi Sendikası’ndan 5 temsilci olmak üzere toplam 15 kişi ile bir araya geliyor. Asgari Ücret tespit komisyonu toplantılarının Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal