Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Yeni konut kredisinin yüzde 80’ini banka verecek

Ev fiyatlarında yaşanan büyük yükseliş vatandaşların hayallerine darbe vururken, bankalar konut kredileri ile ev sahibi olmayı kolaylaştırmak için adım attığı belirtildi. İlk kez ev sahibi olacaklar için yapılan çalışma kapsamındaki yeni konut kredisinin vade ve faiz oranı netleşti. İşte detaylar…

24.10.2023-10:56 - (Son Güncelleme: 24.10.2023-17:27)

Konut satışlarında aylardır yaşanan durgunlukla birlikte fiyatlarda bir nebze de olsa gerileme yaşandı. Türkiye’nin 5 yıllık ekonomi yolunu çizen Orta Vadeli Plan’da yer alan düşük faizli konut kredisi için ilk adım atıldı. 

Yeni konut kredisi detayları belli oldu

İlk kez konuk sahibi olacaklar için 15 yıl vade ve yüzde 1.20 de faiz oranı bekleniyor.

Yeni Konut Kredisi

Aylık taksit tutarı 34 bin TL

2 buçuk milyon TL tutarındaki bir evin aylık taksit tutarının ise 34 bin TL civarında olması bekleniyor.

Söz konusu konut kampanyasından yararlanabilmek isteyenler için; evin alınacağı şehirde son 1 yıl içerisinde konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olunsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi şartlar bulunuyor.

Bankalar ne kadar konut kredisi veriyor?

5 milyon TL'ye kadar ekspertiz raporu olan bir konut içinse kredi miktarının en az yüzde 80 seviyelerine çıkartılması gündemde.

Gayrimenkul uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, Show Haber'e yaptığı açıklamada "Fiyatların daha da oturacağı bir döneme giriyoruz. Ancak bu da geçici bir süre olacaktır" diye konuştu. (Mynet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal