2023 memur zammı ne kadar olacak, ne zaman netleşecek? En düşük memur maaş kaç TL olur?

Milyonlarca memur maaşlarına yapılacak zam oranının ne kadar olacağı konusundaki son dakika gelişmelerini takip ediyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber zam oranı iyice netleşecek. Peki 2023 memur zammı ne kadar olacak, ne zaman netleşecek? En düşük memur maaş kaç TL olur? İşte tüm detaylar...

02.06.2023-17:45 - (Son Güncelleme: 02.06.2023-17:45)

TÜİK’in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber 6 ayda bir maaşlarına zam alan memurların zam oranı hemen hemen netleşmiş olacak. İlk 4 ayının enflasyon rakamları netleşirken, Nisan ayında enflasyon yıllık yüzde 43,68, aylık ise yüzde 2,39 oranında artmıştı. 5 Haziran 2023 Pazartesi günü açıklanacak olan TÜİK Mayıs enflasyon oranları ile beraber milyonlarca memura Temmuz ayında yapılacak zam için bir adım daha atılmış olacak. Peki 2023 memur zammı ne kadar olacak, ne zaman netleşecek? En düşük memur maaş kaç TL olur?

Memura ne kadar zam yapılacak?

Memur maaşı zammı ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tüm emeklileri, memurları ve asgari ücretlileri kapsayacak şekilde taahhütlerimizi yemin törenlerinden sonra yerine getireceğiz! Ev kadınlarının emekli olmasına zemin hazırlayan düzenlemeyi de yapacağız. Evlenecek gençlere de destek verilecek.

Sayın cumhurbaşkanımız anketleri yerle bir etmiştir, verdiğimiz vaatleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz."

Memura Zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Nisan ayında enflasyon ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı 3 Mayıs 2023 tarihinde TÜİK tarafından yayımlandı.

TÜİK verilerine göre, enflasyon oranı Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçti.

Böylece milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için geriye sadece 2 aylık veri kaldı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı sonrası netlik kazanacak.

Nisan ayı enflasyon rakamları ile beraber 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 4 aylık enflasyon oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal