2022 Nobel Tıp Ödülü sahibi açıklandı: Ödül İsveçli Svante Paabo’ya gitti

Bilim dünyasının en prestijli ödülü olarak bilinen Nobel Ödülü’nün Tıp alanındaki sahibi belli oldu. Ödül 2022 yılında İsveçli bilim insanı Svante Paabo’nun oldu. Detaylar haberimizde...

03.10.2022-16:12 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-16:12) 2022 Nobel Tıp Ödülü sahibi açıklandı: Ödül İsveçli Svante Paabo’ya gitti

İsveç’in Stockholm şehrinde bulunan Karolinsa Enstitüsü’nde 2022 Nobel Tıp Ödülü’nün kazananı açıklandı. Ödül  "soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimine ilişkin keşfi" ile İsveçli bilim insanı Svante Paabo’nun oldu.

2022 Nobel Tıp Ödülü sahibi açıklandı

Bir Biyolog olan İsveçli Svante Paabo, 2022 Nobel Tıp Ödülü’nün sahibi oldu. Paabo’nun çalışmaları 40 bin yıllık hominin kemik kalıntılarından DNA elde edilerek genetik araştırmaları mümkün hale getirmesi ile paleogenomik adı verilen yeni bir bilim alanın oluşmasına öncülük etti.

Svante Paabo

Ödülün geçen yılki sahibi, insan vücudunun sıcaklık ve dokunmayı nasıl algıladığına dair yaptıkları keşif ile dikkat çeken David Julius ve Ardem Patapoutian’a verilmişti.

Diğer ödüller bu hafta verilecek

Bütün hafta boyunca sürecek olan Nobel Ödülleri salı günü fizik ödülü, çarşamba günü kimya ve perşembe günü edebiyat ödülü ile devam edecek. 2022 Nobel Barış Ödülü cuma günü verilecekken ekonomi ödülü ise 10 Ekim'de açıklanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal