2022 emekli maaşı ne kadar oldu? Bayramda emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler ve memurlar için beklenen an geldi

Emekliler ve memurlar için beklenen an geldi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlar dikkatle takip edilmeye devam ediyor. Peki 2022 emekli maaşı ne kadar oldu? Bayramda emekli maaşı ne kadar olacak? Soruların yanıtları haberimizde...

04.07.2022-11:26 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-11:26) 2022 emekli maaşı ne kadar oldu? Bayramda emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler ve memurlar için beklenen an geldi

Milyonlarca emekli ve memurun gözü Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün içinde açıklaması beklenen enflasyon rakamlarında olacak. Haziran ayının enflasyon verilerini bugün paylaşacak olan TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranlarıyla beraber memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranları da bugün netleşecek. Vatandaşlar ise TÜİK Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasını büyük bir merak içerisinde bekliyor. Peki 2022 emekli maaşı ne kadar oldu? Bayramda emekli maaşı ne kadar olacak?

2022 emekli maaşı ne kadar oldu?

TÜİK, Haziran ayının başında Mayıs ayının enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla beraber yıllık enflasyon oranı yüzde 73,50 seviyesine yükselmişti. 

Alınan son dakika bilgilerine göre ise TÜİK Haziran ayı enflasyon oranlarını da açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Haziran ayında enflasyon yüzde 4,95 oranında artarak 78,6 seviyesine çıktı. Bu oranlarla birlikte enflasyon oranlarıyla beraber memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 40’ı aşacak bir oranda zam yapılacak. 

Emekli maaşı 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli maaşı zammı konusunda önemli bir açıklama yaptı. 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleştiğini söyleyen Bakan Nebati, ‘’Biz yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın aylıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" ifadelerini kullandı. 

Bayramda emekli maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda memur ve emekli vatandaşlara maaşlarının bayram öncesinde yatacağını söylemişti. En düşük emekli maaşının 3500 TL’ye yükseltildiğini söyleyen Erdoğan, ‘’Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." sözlerine yer verdi. 


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal