2022 Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara ne zaman yatar?

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Ramazan Bayramı planları da başladı. 2022 Ramazan Bayramında emekli ikramiyeleri de gündeme geldi. Binlerce emekli bayramda emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Emekli ikramiyelerine zam yapılacak mı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılır? Sorularına da yanıt arıyor.

11.04.2022-15:04 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-16:17) 2022 Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara ne zaman yatar?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan Bayramı da konuşulmaya başlandı. Özellikle emekliler, bayramda emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Ramazan Bayramında emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunun yanı sıra emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusu da gündemde.

Ramazan ayı devam ederken emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Enflasyon oranlarının yüksek seviyelerde seyretmesi, her türlü ürüne peş peşe gelen zamlar ve hayat pahalılığıyla birlikte alım gücünün düşmesi vatandaşı zor duruma soktu. Hal böyle olunca emekliler de bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunu araştırmaya başladı. Emekli ikramiyelerine yapılacak zammın yanında ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu

Emekli ikramiyesi

Konu meclis gündemine taşındı

Ramazan Bayramında emekli ikramiyelerine zam yapılması konusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alındı. Yapılması planlanan yeni düzenleme ile emekli ikramiyelerinin her yıl enflasyon oranında arttırılması yönünde bir karar alınması hedefleniyor. Her sene otomatik olarak zam yapılan emekli ikramiyelerine ne kadar bir zam yapılacağı konusu TBMM gündeminde yer alıyor. Emekli ikramiyelerine yapılacak zam için bütçe maliyeti hesaplanıyor.

Meclis gündeminde de tartışılan bayram ikramiyesinin 2022 yılında 2 bin lira olması konuşuluyor. Yapılacak zammın maliyetinin fazla olacağının iddia edilmesinin ardından, ikramiyelere yapılacak zammın belli bir kurala göre otomatik olarak yapılması görüşülüyor. Buna göre, emeklilere her yıl verilen ikramiyelere enflasyon oranında zam uygulanması gündemde. Emekli ikramiyesine enflasyon oranında zam yapılması durumunda bu ramazan bayramında bin 100 TL olan ikramiye ücreti, bin 500 TL civarına yükseltilecek.

Emekli ikramiyesi zammı hakkında konuşan Prof. Dr. Cem Kılıç, emeklilere ikramiye verilmesi uygulamasının 2018 yılında başladığını belirtti. Kılıç, 2018 yılında, yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verildiğini söyledi. Cem Kılıç, geçen sene Bin 100 lira olan bayram ikramiyesinin bu sene enflasyon da dikkate alınarak, ikramiye ücretinin en düşük emekli maaşına çekilmesi talebi olduğunu belirtti. Hükümetin bu talebi değerlendireceğini söyleyen kılıç, bu seneki emekli ikramiyesinin 2 bin lira civarında olacağını düşündüğünü belirtti. Ramazan Bayramının Mayıs ayının başında olması nedeniyle, emeklilere bayram ikramiyelerinin Nisan ayının son haftasında ödenmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal