2022 Çiftçi vergi iadesi ne kadar, kaç TL? Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tebliğe göre iade almak için başvurular 31 Aralık 2021 tarihine kadar yapılacaktı. Yapılan açıklama doğrultusunda çiftçilere son 5 yıl içerisinde ödenen tarımsal desteklerde çiftçilerden yapılan stopaj ve gelir vergisi kesintileri geri ödenecek. Ödemelerin ne zaman yapılacağı ise merak ediliyor. Konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar…

05.03.2022-21:47 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-18:12) 2022 Çiftçi vergi iadesi ne kadar, kaç TL? Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Tarımsal destekler ile çiftçilere kolaylık sağlanmaktadır. Son 5 yıl içerisinde desteklerde yapılan stopaj ve gelir vergisi için çiftçilere geri ödemeler yapılacak. İade almak isteyen çiftçiler için son başvuru 31 Aralık 2021 tarihine kadardı. Başvurularını yapan çiftçiler ise geri ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Çiftçi vergi iadesi ne zaman ödenecek?

Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte çiftçilere verilen tarımsal destek ödemelerinden stopaj ve gelir vergisi kesintisi kaldırıldı. Son başvurular 31 Aralık 2021 tarihinde yapıldı. Başvurusunu yapan çiftçiler ise geri ödemelerin ne zaman yapılacağı hakkında araştırma yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan çiftçi vergi iadesi ödemelerinin yapılacağı tarih hakkında bir açıklama yapılmadı. 

Çiftçi vergi iadeleri nasıl ödenecek?

Başvurularını tamamlayan çiftçiler ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyor. Çiftçiler ödemelerini başvuru işlemlerini yaparken bildirdikleri banka hesaplarından iade ödemelerini alabilecekler. Ödemeler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çiftçilerin belirtmiş olduğu banka hesaplarına yatırılacak.

Çiftçilere kaç TL vergi iadesi yapılacak?

Çiftçilere yapılan destek ödemelerinden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016 yılına kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı alındı.  Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar liralık ödeme yapılacak.  Çiftçilere yapılacak olan vergi iade ödemelerinden çiftçi başına ortalama 2 bin 500 TL gibi bir ödeme yapılması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal