Çiftçiye Müjdeli Haber: Devletten Çiftçiye Büyük Destek Geliyor!

Asgari ücret, emekli zamları ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım sektörü için de harekete geçti. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

21.01.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-17:40) Çiftçiye Müjdeli Haber: Devletten Çiftçiye Büyük Destek Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlara 'Tarımda girdileri düşürün. Özellikle çiftçinin gübreyi rahatça kullanabilmesi için gerekli çalışmaları yapın' talimatını verdi. İlgili bakanlıklar hızla çalışmalara başladı. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

ÇİFTÇİNİN BEKLENTESİ İLETİLDİ

AK Partili milletvekilleri seçim bölgelerinde gerçekleştirdikleri inceleme ve temaslarda çiftçilerin özellikle gübre fiyatları nedeniyle kış ekimlerini yapmadıklarını, bunun da tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceği analizinde bulundu. Gübre ve mazotun yanında hayvan yemleri ile ilgili de belli destekler yapılması gerektiğini açıkladı.

Gübre desteğinin yapılamaması durumunda çiftçinin ilkbaharda da ekim yapmaması ya da tarlasına gübre atamamasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini dile getirdiler.


BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlık ve kurumlara gübre başta olmak üzere çiftçinin sorunlarının hızla çözülmesi, girdi maliyetlerinin indirilmesi talimatı verdi.

Bu talimat çerçevesinde Tarım Bakanlığının yanısıra ilgili tüm bakanlıklar çözüm için de çalışmaya başladı. Bu çalışmaların hızla tamamlanması ve en kısa sürece çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi bekleniyor.


ÇİFTÇİYE GÜBRE SAĞLANACAK ÖDEMESİNİ İSE SONRA YAPACAK

Bakanlıklar tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında girdilerin düşürülmesi, çiftçinin baharda ekim yapıp gübre atabilmesi için alternatifler hazırlandı. Bunlar arasında bazı desteklerin yanı sıra çiftçiye gübrenin sağlanması, ödemesini ürünü kaldırdıktan sonra yapması da bulunuyor.

TARIM ÜRÜNLERİNDE SORUN YAŞANMAYACAK

Son 10 yılın ortalamasına göre düşük olsa da geçen yıla oranla yağışlarda yüzde 30'luk bir artış var. Yapılan hesaplara göre anormal bir değişiklik olmazsa ciddi bir kuraklık yaşanmayacak. Çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi ile birlikte tarım ürünlerinde de sıkıntı olmayacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal