2022 Büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, belli oldu mu? Et fiyatlarına gelen zam sonrası Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramının yaklaşmasının ardından kurban farzını ifa edecek Müslümanlar kurban fiyatlarının ne kadar olduğu konusunda araştırmalara başladı. Ete gelen zamların ardından kurban fiyatlarında da büyük bir artış olacağı düşünülmekte.

15.04.2022-16:59 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-16:59) 2022 Büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, belli oldu mu? Et fiyatlarına gelen zam sonrası Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?
Ramazan Bayramından sonra gelecek olan Kurban Bayramı için hazırlıklar şimdiden başladı. Et fiyatlarında yaşanan zamların ardından bu durumun kurban fiyatlarını da etkileyeceği düşünülmekte. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, kırmızı ette genel olarak maliyet kaynaklı fiyat artışları ile tüketimde yaşanan düşüşün piyasada bir denge sağladığını söylerken, yem maliyetleri nedeniyle üreticinin yaz sonu anaç hayvanları kesime götürerek üretimden uzaklaşacağını söyledi.

kurban fiyatı

2022 yılık kurbanlık fiyatları

Kurban fiyatları için resmi açıklama gelmese de yapılan tahminler şu yöndedir, büyükbaş kurbanlıklar için 60-70 bin TL , küçükbaş kurbanlıklar için 3-4 bin TL olarak ifade edildi.

İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, Kurban Bayramı için geçen yılda 1.800 TL olan küçükbaş ve 25-30 bin arasında olan büyükbaş hayvan fiyatlarında artışların yaşanacağını ifade ederken şu sözleri kullandı, "Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur." Bu yorum ile beraber fiyatların oldukça artacağını ve bu tahminler doğru çıkarsa kurbanlık alma oranlarının da düşeceği öngörülmekte. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal